Porady
Sałatka z makaronem, czosnkiem i świeżym ogórkiem
To niezastąpiony dodatek do dań z grilla. Ma wyraźny, ostry smak, dzięki czemu zwykła kiełbasa stanie się delikatesem.
0
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki
250 gramów makaronu w kształcie ryżu
2 ogródki zielone
3 ząbki czosnku
świeży koperek
majonez
garść suszonych ziół (oregano, bazylia, cząber, majeranek)
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Koper drobno kroimy. Suszone zioła mieszamy z majonezem (około 4-5 łyżek majonezu) i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Łączymy wszystkie składniki.
Anna Jarguz
Przełom nr 22 (1347) 6.6.2018