Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Rolada serowa z pieczarkami. Musicie spróbować!

06.01.2024 17:00 | 0 komentarzy | 5 633 odsłon | Ewa Solak
Jeśli macie ochotę na pyszną i sycącą przekąską, powinniście wypróbować nasz przepis.
0
Rolada serowa z pieczarkami. Musicie spróbować!
Rolada serowa z pieczarkami
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:
4 jajka
300 g sera żółtego typu cheddar
3 łyżki majonezu
pieprz

Jajka ubijamy na pianę aż będzie prawie biała. Dodajemy starty ser i majonez. Doprawiamy pieprzem i mieszamy.

Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasto, rozsmarowując dokładnie. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut.

Jeszcze ciepłe ciasto zwijamy w rulon.

Farsz: 2 cebule, 400 g pieczarek, pół paczki startego sera mozarella, sól, pieprz. Posiekaną cebulę smażymy, dodajemy pieczarki i doprawiamy. Dodajemy mozarellę.

Farsz rozkładamy na rozwiniętym cieście. Znów zawijamy rulon. Można go owinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce (wtedy będziemy mieć przekąskę na zimo) lub wsadzić jeszcze na ok. 20 minut do piekarnika. Roladę kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego!

Farsz można przygotować także z mięsem, np. z filetem z kurczaka. Kroimy go w plastry i układamy na rozwiniętym placku, przyprawiamy przyprawą do gyrosa, zawijamy ponownie i pieczemy na papierze w temperaturze 180 stopni przez ok. 30 minut.