To niezastąpiony dodatek do dań z grilla. Ma wyraźny, ostry smak, dzięki czemu zwykła kiełbasa stanie się delikatesem.
Składniki
250 gramów makaronu w kształcie ryżu
2 ogródki zielone
3 ząbki czosnku
świeży koperek
majonez
garść suszonych ziół (oregano, bazylia, cząber, majeranek)
sól, pieprz
Przygotowanie
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Koper drobno kroimy. Suszone zioła mieszamy z majonezem (około 4-5 łyżek majonezu) i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Łączymy wszystkie składniki.
Anna Jarguz
Przełom nr 22 (1347) 6.6.2018
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz