To jest przepis na szybką i smaczną przekąskę. Pod warunkiem, że lubicie wątróbkę.
Składniki:
- 400 g wątróbki drobiowej
- 1 czerwona cebula
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 łyżki masła
Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki, cebulę siekamy. Jabłko ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy jabłko, doprawiając solą i pieprzem. Podsmażamy chwilę i dodajemy wątróbkę. Smażymy kilka minut, aż zmięknie.
Dodajemy majeranek i masło. Miksujemy na gładką masę. Podajemy z krakersami, pieczywem lub papryką.
29.04.2025
ZATRUDNIĘ kierowcę kat. C i C+E 500-380-561
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz