Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Grillowane szaszłyki z łososiem. Warto spróbować

2 godziny temu | 0 komentarzy | 346 odsłon | Ewa Solak
Jeśli macie ochotę na grilla, a nie macie pomysłu na potrawę, możecie wypróbować nasz przepis. Danie jest naprawdę smaczne.
0
Grillowane szaszłyki z łososiem. Warto spróbować
Szaszłyki z grilla
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
500 g fileta z łososia
10 ziemniaków
1 cytryna
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz, koperek

Dip jogurtowy: jogurt grecki, 2 ogórki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy z oliwek, mały pęczek koperku, sól, pieprz. Ścieramy ogórka na taece na dużych oczkach. Odsączamy na sitku i wrzucamy do miski. Dodajemy jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, oliwę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 25 minut. Kroimy na ćwiartki dużą kostkę. Łososia bez skóry kroimy w dużą kostkę.

Zarówno łososia, jak i ziemniaki wkładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Dodajemy sól i pieprz.

Przygotowujemy patyczki i nabijamy kolejno łososia i ziemniaki. Układamy na rozgrzany grill i grillujemy ok. 5 minut, delikatnie obracając.

Wykładamy na talerze. Smacznego!