Porady
Ciasto z budyniem i serkami
Polecamy przepis na pyszne ciasto, które zasmakuje nawet najbardziej wybrednym gościom.
SKŁADNIKI
1 i 1/2 szklanki mąki
1/2 kostki margaryny
1 łyżeczka proszku do pieczenia
4 jajka
3 opakowania budyni czekoladowych z cukrem
1 litr mleka
1/2 szklanki cukru
1/2 kostki masła
1/2 szklanki cukru pudru
3 opakowania serków homogenizowanych o smaku waniliowym
1 łyżka budyniu śmietankowego
PRZYGOTOWANIE
Zagnieść ciasto z 1/2 kostki margaryny, 1 łyżeczki proszku do pieczenia, 1 jajka, 1/2 szklanki cukru oraz 1 i 1/2 szklanki mąki. Ciasto wyłożyć w formie.
Następnie ugotować 3 budynie czekoladowe w 1 litrze mleka. Gorący budyń wyłożyć na ciasto.
Utrzeć 1/2 kostki masła, 1/2 szklanki cukru pudru i 3 żółtka. Dodać
3 opakowania serków homogenizowanych o smaku waniliowym,
1 łyżkę budyniu śmietankowego
i 3 ubite białka. Wszystko wyłożyć na budyniu.
Piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni.
(MK)
Przełom nr 25 (1400) 26.6.2019