Przełom Online
Roladki z szynką i papryką
To potrawa, która świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na przekąskę, gdy wpadną goście.
0
![Roladki z szynką i papryką](https://imgcdn1.przelom.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2024/07/12/50230_1720782623_56157600.jpg)
Takie roladki sprawdzą się zarówno na obiad, jak i na przekąskę
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
5 plastrów cienko pokrojonego i ubitego schabu
1 papryka czerwona
1 cebula
kilka plasterków szynki
sól, pieprz
Plasterki papryki, cebuli i szynki kładziemy na rozbitych kawałkach schabu i zawijamy. Wbijamy wykałaczkę, żeby mięso się nie rozwinęło.
Podsmażamy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy przyprawy i podlewamy winem.
Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. Można jeść na gorąco, można również pokroić w grubsze plastry i na zimno podać na stół jako przekąskę.
Smacznego!