Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Roladki z szynką i papryką

13.07.2024 19:00 | 0 komentarzy | 687 odsłon | Ewa Solak
To potrawa, która świetnie sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na przekąskę, gdy wpadną goście.
0
Roladki z szynką i papryką
Takie roladki sprawdzą się zarówno na obiad, jak i na przekąskę
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:
5 plastrów cienko pokrojonego i ubitego schabu
1 papryka czerwona
1 cebula
kilka plasterków szynki
sól, pieprz


Plasterki papryki, cebuli i szynki kładziemy na rozbitych kawałkach schabu i zawijamy. Wbijamy wykałaczkę, żeby mięso się nie rozwinęło.

Podsmażamy na oleju. Układamy w naczyniu żaroodpornym, dodajemy przyprawy i podlewamy winem.

Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. Można jeść na gorąco, można również pokroić w grubsze plastry i na zimno podać na stół jako przekąskę.

Smacznego!