Nie masz konta? Zarejestruj się

Porady

Krem z gruszki i pietruszki

12.09.2018 14:48 | 0 komentarzy | 449 odsłon | red

Gwarantuję - ta zupa na pewno każdemu zasmakuje.

0
Krem z gruszki i pietruszki
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Potrzebujemy
pół kilograma pietruszki (korzenia)
2 gruszki
pół litra bulionu
szklankę mleczka kokosowego
sól, pieprz, tymianek
prażony słonecznik
odrobinę oliwy do smażenia

Przygotowanie
Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry. Podsmażamy na małej ilości oliwy. Dodajemy niewielką ilość bulionu i dusimy przez kilka minut. Następnie dodajemy obraną i pokrojoną w kostkę gruszkę i nadal dusimy, aż wszystko zmięknie. Dodajemy resztę bulionu i gotujemy przez około pół godziny. Na końcu wlewamy mleko i miksujemy, doprawiając świeżym pieprzem, solą i tymiankiem. Podajemy z prażonym słonecznikiem lub płatkami migdałów.
(AJ)
Przełom nr 35 (1360) 5.9.2018