Porady
Sałatka z selera na bogato
Jeśli ktoś chce pochwalić się przed gośćmi swymi kulinarnymi umiejętnościami i podać coś smacznego, a jednocześnie sycącego, powinien przygotować tę sałatkę.
0
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Przepis podaje Wioletta Gołczyk z Chrzanowa
2 słoiczki selera
10 jajek
0,5 kg szynki konserwowej
5-6 ogórków konserwowych lub kiszonych
kukurydza w puszcze
groszek w puszcze
majonez
15 dag sera żółtego
pieprz
Gotujemy jajka i pozostawiemy je do wystygnięcia, obieramy, kroimy i wrzucamy do miski. Dodajemy seler, pokrojoną w drobną kostkę szynkę, pokrojone ogórki, starty ser, pieprz, a na końcu majonez.
(E)
Przełom nr 19 (1344) 16.5.2018