Porady
Pasztet ze szpinaku
Przepis podaje Bożena Kuchta z KGW Karniowice
0
![Pasztet ze szpinaku](https://imgcdn1.przelom.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2015/04/08/16581_1428485922_25720700.jpg)
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
80 dag mrożonego szpinaku, 4 surowe jajka, 3 gotowane jajka, 1 szklanka mąki, czosnek, sól, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Ubijamy białka, dodajemy powoli żółtka, mąkę oraz rozmrożony i odciśnięty szpinak. Połowę masy wkładamy do blachy - keksówki i układamy na niej ugotowane i obrane jajka. Na nie nakładamy drugą część masy szpinakowej. Wkładamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w temperaturze 160 stopni. Pasztet studzimy, kroimy na plastry. Najlepiej smakuje z chrzanem.
Przełom nr 13 (1186) 1.4.2015