Nie masz konta? Zarejestruj się

Porady

Pasztet ze szpinaku

08.04.2015 11:38 | 0 komentarzy | 1 452 odsłona | red

Przepis podaje Bożena Kuchta z KGW Karniowice

0
Pasztet ze szpinaku
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:
80 dag mrożonego szpinaku, 4 surowe jajka, 3 gotowane jajka, 1 szklanka mąki, czosnek, sól, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:
Ubijamy białka, dodajemy powoli żółtka, mąkę oraz rozmrożony i odciśnięty szpinak. Połowę masy wkładamy do blachy - keksówki i układamy na niej ugotowane i obrane jajka. Na nie nakładamy drugą część masy szpinakowej. Wkładamy do piekarnika na 40 minut i pieczemy w temperaturze 160 stopni. Pasztet studzimy, kroimy na plastry. Najlepiej smakuje z chrzanem.

Przełom nr 13 (1186) 1.4.2015