Nie masz konta? Zarejestruj się

Porady

Rolada z żółtym serem i mięsem

Polecamy przekąskę, która sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach. Przygotujcie ją i sami przekonajcie się, jak smakuje.

czytaj więcej
20.06.2020 09:00 | 2 komentarze | Michał Koryczan

Skosztujcie naleśników po meksykańsku (ZDJĘCIA) 

Lubicie meksykańską kuchnię? Jeśli tak, ta potrawa jest dla Was. Wypróbujcie przepis.

czytaj więcej
14.06.2020 12:14 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

Ciasto widelcem mieszane z owocami i kruszonką

Proponujemy przepis na szybkie ciasto, które zawsze się udaje. Nie potrzeba do jego przygotowania miksera, wystarczy drewniany widelec.

czytaj więcej
14.06.2020 08:30 | dodaj komentarz | Marek Oratowski

Na deser upieczcie kruchy placek twarogowy z powidłami

Proponujemy przepis na pyszne ciasto. Jest proste w przygotowaniu i na pewno zadowoli Wasze podniebienia.

czytaj więcej
13.06.2020 14:00 | dodaj komentarz | Marek Oratowski

Spróbujcie ciasteczek z zieloną herbatą

Są kruche i pyszne. Ciasteczka z zieloną herbatą, która zawiera witaminy A, B, B2, C, E, K oraz wiele cennych minerałów i mikroelementów, takich jak fluor, żelazo, sód, wapń, potas czy cynk. Oto przepis na ten zielony przysmak.

czytaj więcej
07.06.2020 08:00 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

Pyszny domowy chleb – bardzo prosty przepis

Spróbujcie upiec chleb. To nic trudnego. Z naszym sprawdzonym przepisem łatwo zrobicie go w swojej kuchni.

czytaj więcej
06.06.2020 10:00 | 1 komentarz | Marek Oratowski

Aromatyczny indyk pieczony w rękawie z pomarańczą

To szybki i prosty przepis na pierś z indyka. Kluczowe jest użycie rękawa do pieczenia. Dzięki niemu mięso nie będzie suche.

czytaj więcej
31.05.2020 08:00 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

Sezon na rabarbar w pełni. Spróbujcie go z bezą

Dziś polecamy pyszną wiosenną klasykę - słodko-kwaśny smak ciasta kruchego z rabarbarem i bezą. Nikt się mu nie oprze.

czytaj więcej
30.05.2020 06:47 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

Makaron z pomidorkami koktajlowymi, orzeszkami pinii i parmezanem

To ekspresowa propozycja na obiad lub kolację. Wystarczy kwadrans i danie gotowe. Szybkie, kolorowe i pyszne.

czytaj więcej
24.05.2020 13:30 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

Domowe pesto z bazylii do makaronu, sera i pomidorów

Zielone pesto z bazylii z orzeszkami, oliwą i cytrynową nutą jest świetnym dodatkiem do makaronu, sałatki, sera, pomidorów. Z powodzeniem zastąpi masło na kanapce. Nadaje się też do pieczonych mięs i ryb.

czytaj więcej
17.05.2020 08:00 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

Na pieczone ziemniaki czas zawsze jest dobry

Pieczone, prażone lub po cabańsku. Choć nazywane są różnie, to zawsze smakują wyjątkowo, zaspokajając nawet najbardziej wybredne gusta kulinarne.

czytaj więcej
16.05.2020 18:00 | 3 komentarze | Michał Koryczan

11 wskazówek jak nie dać się oszukać w internecie

Łamią zabezpieczenia, przejmują konta w mediach społecznościowych, podszywają się pod właścicieli... Policja radzi jak uniknąć kłopotów.

czytaj więcej
12.05.2020 16:00 | dodaj komentarz | Tadeusz Jachnicki

Nowy paszport po wsześniejszej rezerwacji telefonicznej także w Chrzanowie

Od 11 maja 2020 r. wojewoda małopolski rozszerza bezpośrednią obsługę klientów ubiegających się o wydanie paszportu - poinformowało biuro prasowe.

czytaj więcej
10.05.2020 18:02 | 1 komentarz | Alicja Molenda

Buchty z sosem z truskawek i mascarpone

Nadchodzi sezon truskawkowy, więc dziś serwujemy przepis na buchty, czyli po prostu kluski na parze, z pysznym sosem truskawkowym. Dzieci uwielbiają to danie.

czytaj więcej
10.05.2020 07:20 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

Rolada z żółtego sera - pyszny dodatek do kanapek

To ciekawa przekąska na przyjęcia różnego rodzaju. Przygotujcie ją i sami przekonajcie się, jak smakuje.

czytaj więcej
09.05.2020 10:00 | dodaj komentarz | Marek Oratowski

English muffins, czyli pyszne bułeczki na śniadanie

Te drożdżowe angielskie bułeczki smakują świetnie na słodko np. z ulubioną konfiturą, ale także z jajkami. Tak zaserwowane śniadanie to chrupiący angielski muffin, przekrojony na pół i podgrzany jak tost. Na nim szynka i jajko sadzone.  

czytaj więcej
03.05.2020 08:02 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

Spróbujcie sernika na zimno z borówkami i galaretką na biszkoptach

Ten sernik robi się błyskawicznie, bez pieczenia, jedynie trzeba poczekać, aż stężeje w lodówce. Połączenie serka homogenizowanego, galaretki i borówek smakuje wyśmienicie. Wypróbujcie przepis.

czytaj więcej
02.05.2020 07:45 | dodaj komentarz | Agnieszka Filipowicz

zobacz więcej newsów...