Plaga ślimaków bez skorup. Działkowcy narzekają na oszpecone rabaty
Są długie, oślizgłe i żarłoczne. Ślimaki nagie, bez muszli, wygryzają dziury w liściach, a niektóre też uszkadzają korzenie roślin. W tym roku jest ich sporo.
czytaj więcejSą długie, oślizgłe i żarłoczne. Ślimaki nagie, bez muszli, wygryzają dziury w liściach, a niektóre też uszkadzają korzenie roślin. W tym roku jest ich sporo.
czytaj więcejSą co najmniej dwa powody, by sięgnąć dzisiaj po pyszny, mrożony deser. Po pierwsze - obchodzimy Światowy Dzień Lodów. Po drugie - niedziela będzie upalna, a lody dają ochłodę.
czytaj więcejPodczas, gdy w Ukrainie trwa wojna z Rosją, a ludzie muszą chować się w schronach, w tureckich kurortach w jednej stołówce obiad jedzą Rosjanie, Ukraińcy i ludzie innych narodowości. W wakacyjnej rzeczywistości każdy chce odpocząć.
czytaj więcejPodczas opalania nie wystarczy raz posmarować skórę kremem z filtrem. Trzeba go używać parokrotnie - radzi Marta Ryczko, kosmetyczka z salonu w Libiążu.
czytaj więcejJeśli nie macie pomysłu na obiad lub kolację możecie wypróbować nasz przepis. Danie jest bardzo smaczne i proste w przygotowaniu.
czytaj więcej1 lipca przestaje działać obowiązek noszenia maseczek w szpitalach i ośrodkach zdrowia.
czytaj więcejJeśli macie ochotę na powrót do smaków dzieciństwa, to ciasto będzie się idealnie komponować.
czytaj więcejNa przełom maja i czerwca przypada szczyt dość krótkiego sezonu na szparagi. Polecamy jeden z przepisów na przyrządzenie tego smacznego warzywa.
czytaj więcejCoś dla miłośników sałatek i owoców morza. Wypróbujcie przepis na przekąskę z krewetkami i awokado w roli głównej.
czytaj więcejSezon na szparagi już się zaczął. Ulla Pałka z Krzeszowic podpowiada przepis na smaczną i sycącą przekąskę.
czytaj więcejFarbowanie jajek może być miłą rozrywką dla całej rodziny. Malować można zarówno wydmuszki, jak i ugotowane jajka. Anna Koblak z Tenczynka podpowiada, jak to zrobić.
czytaj więcejJuż wkrótce na naszych wielkanocnych stołach zagoszczą jajka, sałatki, zupy, mięsa, ciasta. Piotr Skoczylas z Psar, miłośnik gotowania, podaje sprawdzone receptury na dwa wielkanocne specjały - żurek oraz przyrządzony w domu chrzan.
czytaj więcejJeśli macie ochotę na śledzie i ich ciekawą wariację, powinniście wypróbować nasz przepis. Sałatka błyskawicznie znika z talerzy.
czytaj więcejTę pyszną przekąską zajadają się wszyscy miłośnicy sera. Doskonale nadaje się na deser do kawy.
czytaj więcejJeśli nie zdążyliście zrobić wszystkich zakupów, macie na to szansę 2 kwietnia. Niektóre sieci prześcigają się w przedświątecznych ofertach promocyjnych.
czytaj więcejTylko dziś do północy można dokonać płatności Polskim Bonem Turystycznym. Program dobiega końca.
czytaj więcejJeśli lubicie puszyste ucierane ciasto z kawałkami świeżych jabłek i cynamonem, koniecznie wypróbujcie przepis na włoską szarlotkę.
czytaj więcej
Najnowsze komentarze