Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Spróbujcie sami zrobić smaczne krokiety z kapustą i mięsem. Podpowiadamy jak

22.02.2020 18:00 | 0 komentarzy | 21 403 odsłon | Ewa Solak

Jeśli macie ochotę na coś dobrego, możecie wypróbować nasz przepis na krokiety. Smakują na obiad oraz jako przekąska.

0
Spróbujcie sami zrobić smaczne krokiety z kapustą i mięsem. Podpowiadamy jak
Taki krokiet smnakuje na obiad i kolację
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Składniki:
1 kg karczku (można użyć mięsa mielonego)

0,5 kg kapusty kiszonej

2 cebule

sól, pieprz, czosnek

3 jajka

olej

naleśniki (2 szklanki mleka, 1 szklanka wody mineralnej niegazowanej, 2 jajka, 2 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, szczypta soli). Rozlewamy trochę ciasta na rozgrzanej patelni posmarowanej olejem i smażymy aż się zarumieni z obydwu stron.

Kapustę kiszoną drobno kroimy i gotujemy aż zrobi się miękka. Mięso płuczemy, zalewamy wodą i solimy. Gotujemy do miękkości.

Wyciągamy z wody, studzimy i mielimy. Można użyć mięsa mielonego, które obsmażamy na patelni, a potem łączymy z kapustą.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Podsmażamy z czosnkiem na oleju, doprawiając solą, pieprzem i przyprawami . Dodajemy do mięsa z kapustą, mieszamy i doprawiamy do smaku.

Układamy farsz na naleśnikach i zawijamy. Moczymy krokiety w jajku, obtaczamy w bułce tartej i obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony. Smacznego!