Chrzanów
Lemoniada miętowa z ogórkiem
Proponujemy przepis na cudowny, orzeźwiający napój na upały.
0
![Lemoniada miętowa z ogórkiem](https://imgcdn1.przelom.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2024/07/25/50348_1721905638_22684400.jpg)
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki
4 szklanki zimnej wody, 2 duże cytryny, 1 duży ogórek, kilka gałązek świeżej mięty, 2-3 łyżki miodu (opcjonalnie), lód
Wykonanie
Umyj dokładnie cytryny i ogórek. Pokrój cytryny na plasterki. Ogórek pokrój w cienkie plasterki. Do dużego dzbanka wlej zimną wodę. Dodaj plasterki cytryn i ogórka do wody. Dodaj kilka gałązek mięty.
Jeśli chcesz, dodaj 2-3 łyżki miodu dla dodatkowej słodyczy.
Dokładnie wymieszaj. Wstaw dzbanek do lodówki na co najmniej godzinę, aby napój się schłodził i smaki się przegryzły. Podawaj z dużą ilością lodu.