Nie masz konta? Zarejestruj się

Zgłoś komentarz do moderacji

Następujący komentarz zostanie przekazany do moderacji:
Lepiej poświęcić kilka dni i zrobić własny zakwas żytni. To bardzo łatwe. W internecie można znaleźć przepis z ilustracjami np.: http://przepisnachleb.pl/zakwas/zakwas-zytni/ Potem można go trzymać w lodówce dokarmiając po zrobieniu chleba. Taki zakwas można trzymać latami.Traktujemy go jak mało uciążliwe domowe zwierzę, musi jeść co kilka dni:) Przepis na własny chleb? 150g zakwasu, 600g mąki, sól, woda wymieszać, pozostawić w cieple do wyrośnięcia 2-4h piec 1,5-2 h w temp. 160°C ilość wody zależna od rodzaju mąki, Najlepiej wszystko odmierzać, po kilku chlebach mamy już gotową recepturę.

Napisany przez Pit, 21.03.2020 19:00

W powodzie zgłoszenia wpisz jak najwięcej informacji. Możesz pozostawić do siebie numer kontaktowy.
Wysyłając zgłoszenie, zgadzasz się z postanowieniam regulaminu dotyczącymi zbierania, przechowywania oraz przetwarzania danych.
Twoje zgłoszenie zostaje wysłane z adresu IP: 34.204.187.106 / ec2-34-204-187-106.compute-1.amazonaws.com
CCBot/2.0 (https://commoncrawl.org/faq/)