Przełom Online
Humus. Świetnie smakuje z kanapkami i przekąskami
Ta pasta to alternatywa dla masła. Jest prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pożywna i zdrowa. Komponuje się z pieczywem, warzywami i może urozmaicić wiele posiłków.
0
Humus można zrobić samemu w domu. Jest naprawdę smaczny
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
1-2 ząbki czosnku
pół papryczki chilli
200 g papryki czerwonej bez gniazd nasiennych
400 g ciecierzycy odsączonej z zalewy (cały słoiczek)
2 łyżki soku z cytryny
30 g pasty sezamowej - tahini
20 g oliwy z oliwek
pół łyżeczki kminu rzymskiego
3/4 łyżeczki soli
3/4 łyżeczki pieprzu
Czosnek najlepiej wycisnąć bądź drobno posiekać z papryczką. Następnie dodajemy resztę składników i wszystko dokładnie blendujemy na jednolitą masę. Smacznego!