Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Sałatka z tuńczykiem. Świetna na niedzielny wieczór

07.03.2021 17:00 | 0 komentarzy | 2 913 odsłony | Ewa Solak
Ten przepis jest naprawdę prosty, a potrawa bardzo smaczna. Sprawdzi się na kolację, a także na domową imprezę.
0
Sałatka z tuńczykiem. Świetna na niedzielny wieczór
Ta sałatka powinna wszystkim smakować
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
1 puszka tuńczyka w sosie własnym
1 woreczek ryżu parboiled
1 mała puszka kukurydzy konserwowej
3 jajka
pół niewielkiej czerwonej cebuli
3 średnie ogórki kiszone lub konserwowe
kilka gałązek koperku
3 czubate łyżki majonezu
sól i pieprz do smaku

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek i kroimy w większą kostkę. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy. Odsączamy kukurydzę. Wszystkie produkty wrzucamy do miski. Dodajemy majonez (można wymieszać z jogurtem) i koperek. Posypujemy zielonym szczypiorkiem i pietruszką. Smacznego!