Porady
Pasztet z wątróbki z jabłkiem bez pieczenia
To jest przepis na szybką i smaczną przekąskę. Pod warunkiem, że lubicie wątróbkę.
0
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
• 400 g wątróbki drobiowej
• 1 czerwona cebula
• 1 jabłko
• 1 ząbek czosnku
• 1 łyżka oliwy
• 1/2 łyżeczki soli
• 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
• 2 łyżeczki majeranku
• 2 łyżki masła
Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki, cebulę siekamy. Jabłko ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy jabłko, doprawiając solą i pieprzem. Podsmażamy chwilę i dodajemy wątróbkę. Smażymy kilka minut, aż zmięknie.
Dodajemy majeranek i masło. Miksujemy na gładką masę. Podajemy z krakersami, pieczywem lub papryką.