Przełom Online
Zakąska z krakersami na wieczór
Składniki:
1 paczka słonych krakersów
1 paczka kiełbasy salami
1 serek do smarowania (np. w kubeczku)
pęczek szczypiorku
folia spożywcza
Wycinamy z folii dwa podłużne pasy. Serek kładziemy na jeden płat folii i i przykrywamy drugim. Delikatnie rozwałkowujemy je i ściągamy jeden z płatów. Posypujemy serek szczypiorkiem i z powrotem przykrywamy folią.
Odwracamy na drugą stronę i ściągamy folię. Rozkładamy równomiernie plasterki salami i znów przykrywamy folią. Wkładamy na parę minut do zamrażalnika.
Wyjmujemy i ściągamy folię ze strony, na której jest serek ze szczypiorkiem. Rolujemy salami z serkiem tworząc roladkę. Folię odkładamy na bok.
Roladę kroimy w plasterki o grubości 0,5 - 1 cm. Nakładamy je na krakersy i przykrywamy krakersami. Podajemy na stół.