Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Pyszne i proste tiramisu według przepisu Roberta Makłowicza

17.01.2021 08:00 | 1 komentarz | 7 094 odsłon | Agnieszka Filipowicz
Wykonanie tego włoskiego przysmaku według przepisu Makłowicza zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Smakuje wyśmienicie, także za sprawą dodanej świeżo startej skórki z pomarańczy.
1
Pyszne i proste tiramisu według przepisu Roberta Makłowicza
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
SKŁADNIKI:
  • opakowanie serka mascarpone
  • biszkopty podłużne
  • 2 łyżki cukru pudru
  • kieliszek grappy lub likieru pomarańczowego/cytrynowego
  • filiżanka kawy
  • sok z 1 pomarańczy
  • świeżo starta skórka z pomarańczy
  • laska wanilii
  • szczypta soli
  • kakao

WYKONANIE:
Biszkopty ułóż w formie na ciasto. Zaparz filiżankę kawy. Zmiksuj ser mascarpone z cukrem pudrem i skórką z pomarańczy. Dodaj likier, odrobinę wanilii i szczyptę soli. Jeżeli krem jest za gęsty, dodaj sok z pomarańczy. Kawą nasącz biszkopty ułożone w formie. Wyłóż na nie krem. Na krem zetrzyj skórkę z pomarańczy. Posyp kakao lub gorzką czekoladą. Przed podaniem włóż tiramisu do lodówki na kilka godzin.