Przełom Online
Pyszne i proste tiramisu według przepisu Roberta Makłowicza
Wykonanie tego włoskiego przysmaku według przepisu Makłowicza zajmuje zaledwie kilkanaście minut. Smakuje wyśmienicie, także za sprawą dodanej świeżo startej skórki z pomarańczy.
1
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
SKŁADNIKI:
- opakowanie serka mascarpone
- biszkopty podłużne
- 2 łyżki cukru pudru
- kieliszek grappy lub likieru pomarańczowego/cytrynowego
- filiżanka kawy
- sok z 1 pomarańczy
- świeżo starta skórka z pomarańczy
- laska wanilii
- szczypta soli
- kakao
WYKONANIE:
Biszkopty ułóż w formie na ciasto. Zaparz filiżankę kawy. Zmiksuj ser mascarpone z cukrem pudrem i skórką z pomarańczy. Dodaj likier, odrobinę wanilii i szczyptę soli. Jeżeli krem jest za gęsty, dodaj sok z pomarańczy. Kawą nasącz biszkopty ułożone w formie. Wyłóż na nie krem. Na krem zetrzyj skórkę z pomarańczy. Posyp kakao lub gorzką czekoladą. Przed podaniem włóż tiramisu do lodówki na kilka godzin.
Komentarze
zapoznaj się z Regulaminem
1 komentarz
Tasak Makłowicz jest niesamowity https://youtu.be/LVVFtKliuGU