Przełom Online
A może coś po tajsku? Warto spróbować orientalnych smaków
Jeśli macie ochotę na pyszne i rozgrzewające danie, możecie spróbować naszego przepisu.
Wbrew pozorom, to danie może się sprawdzić także na polskich stołach. Na zakupy po składniki warto jednak wybrać się do dobrze zaopatrzonych sklepów.
Składniki:
makaron ryżowy
czerwona pasta curry
krewetki
grzyby portobello
czerwona papryka
cebula
cykoria
pasta sezamowa
sos sojowy
mleczko kokosowe
świeży imbir
Podsmażamy krewetki z drobno posiekanym imbirem, dodajemy grzyby i posiekaną cebulę. Chwilę smażymy. Dodajemy pokrojoną cykorię oraz paprykę, pastę curry i pastę sezamową.
Mieszamy składniki, chwilę smażymy i zalewamy mleczkiem kokosowym. Dodajemy sos sojowy do smaku. W międzyczasie gotujemy makaron ryżowy. Ugotowany makaron mieszamy z wcześniej przygotowanym sosem. Podajemy na stół. Smacznego!