Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Zobaczcie, co mamy dla Was do poczytania w weekend

27.07.2018 16:30 | 4 komentarze | 4 827 odsłony | Alicja Molenda

Sześć tekstów, których nie można przegapić w najnowszym wydaniu "Przełomu" ze zdjęciami bohaterów:

 

 

4
Zobaczcie, co mamy dla Was do poczytania w weekend
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Ma szanse zostać Misterem Polski

Konrad Cupiał z Chełmka ma 24 lata, 183 centymetry wzrostu i jest najprzystojniejszym facetem w regionie. Niebawem okaże się, czy też w całej Polsce. Z finalistą konkursu Mister Polski 2018 - rozmawia Tadeusz Jachnicki.

 


Miss Polonia. Jeśli nie teraz, to kiedy?

Milena Sadowska, osiemnastolatka z Babic, jesienią wystąpi w finale konkursu piękności. O tym jak dotarła do tego finału i o tym, czy ładnemu jest w życiu łatwiej, opowiada Michałowi Koryczanowi.

 


Jak Chrzanów wygrał z Dolnym Śląskiem

Bohaterów kolejnego odcinka naszego cyklu poświęconego mieszkańcom Chrzanowa, najbardziej cieszy, że miasto przestało być galicyjską pipidówką. Twierdzą, że dużo się w nim dzieje, i że się zmienia. Mówią też o tym, co w nim szwankuje. Dla Chrzanowa rzucili kiedyś Dolny Śląsk i nie żałują . Najważniejsza jest jednak dla nich wnuczka Gabrysia. Z Aliną i Williamem Boreckimi rozmawia Ewa Solak.

 


Coworking także w Chrzanowie

Są młodzi, uśmiechnięci i mają głowy pełne pomysłów. Zamiast narzekać na brak perspektyw, postanowili je stworzyć. Jesienią chcą uruchomić w Chrzanowie centrum coworkingowe, czyli  wspólną przestrzeń do pracy. Miejsce, gdzie można wynająć biurko. Na godziny, na tydzień, na miesiąc. O inicjatorach pisze Eliza Jarguz-Banasik.

 


Porto do oglądania i do spróbowania

Co ma wspólnego z Porto Gustave Eiffel i Harry Potter i jak smakuje prawdziwe porto, dowiecie się z tekstu Grażyny Kaim, która wróciła zauroczona tym portugalskim miastem.

 


Pomidorowe Krzeszowice

Pomidor to jeden z najlepszych pomysłów na wykorzystanie produktu lokalnego do promocji gminy. W tym numerze „Przełomu" Ewa Solak przypomina historię krzeszowickiego pomidora i pisze o potrawie dla 4000 osób.

Zapraszamy do lektury życząc miłego weekendu!

A tutaj mamy dla Was link do wydania elektronicznego, w którym znajdziecie wszystkie rekomendowane te teksty.