Ziemia chrzanowska
Na pieczone ziemniaki czas zawsze jest dobry
Pieczone, prażone lub po cabańsku. Choć nazywane są różnie, to zawsze smakują wyjątkowo, zaspokajając nawet najbardziej wybredne gusta kulinarne.
![Na pieczone ziemniaki czas zawsze jest dobry](https://imgcdn1.przelom.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2020/05/16/31118_1589644704_58791400.jpg)
Potrawa przyrządzana na ognisku w żeliwnym garnku, przykrytym liśćmi kapusty i darniem wyciętym z ziemi. Podstawowym składnikiem tego pysznego dania są ziemniaki. Do tego kiełbasa, boczek wędzony, marchew, cebula i pietruszka zielona. Niektórzy dodają jeszcze czerwonego buraka.
Sposoby na przygotowanie tej smakowitej potrawy są różne, tak jak i jej nazwy. Zawsze jednak smakuje wyjątkowo. Nie spotkałem się, aby ktoś, kto po raz pierwszy spróbował pieczonych ziemniaków, nie był nimi zachwycony. A jaki jest Wasz sprawdzony przepis?
Komentarze
3 komentarzy
Przełom jest specjalistą w przestawianiu szyków w zdaniach i zawsze na bakier z gramatyką polską. Trzeba pogodzić się z tym.
@hotin no nie powiedziałbym.
Cabańskie są najlepsze!