Płaza
Dlaczego miód jest zdrowszy niż cukier? (wideo)
Uczestnicy Święta miodu w Płazie trochę zmokli, ale na osłodę mogli zaopatrzyć się w słoik naturalnego smakołyku.
Materiał wideo:
Miód nie jest tani, bo litrowy słoik kosztuje ok. 30 zł. Jest jednak zdrowszy niż cukier, czego dowodzą pszczelarze.
- Jest przede wszystkim całkowicie naturalny, wytwarzany dzięki pszczołom - mówi Jacek Chrząścik.
Na boisku KS Tempo Płaza nie brakowało regionalnych twórców. Oprócz występów na scenie, w ramach kampanii ekologicznej, każdy mógł zobaczyć pokaz ekologicznego palenia w najprostszych piecach.
Komentarze
5 komentarzy
Najlepszym źródłem energii jest tłuszcz, dokładniej, tłuszcze wielonasycone, czyli zwierzęce, najlepszy jest w żółtku jajka. Tłuste życie to zdrowe życie!!! Aha, cukier bardzo niszczy zęby! Nie dasz masarzowi to dasz aptekarzowi!
Miodek mniam mniam hehe
Cukier to energia, a żeby człowiek mógł wstać rano i jakoś funkcjonować powinien dostarczyć organizmowi węglowodany. I wcale tak nie jest ze cukier to śmierć. Śmierć to żywność przetworzona, syrop glukozowo-fruktozowy na potęgę dodawany do wszystkiego. Wszystko zgodnie z umiarem jest potrzebne, cukier i moid też.
Ja proponuję spożywać miód zgodnie z porzekadłem – „co nie zabije to wzmocni”, gdyż miód zawiera ponad 80 % cukrów prostych a cukier to biała śmierć! Państwo polskie ponosi większe koszty społeczne przez spożycie cukru niż przez alkohol. Jedno i drugie należy spożywać, ale zgodnie z powyższym porzekadłem. Ten najbardziej zachwala miód, kto chce go sprzedać.
Pani Ewo, cukier nie jest naturalny, jest z plastiku. Pani kiedyś przeczytała ze zrozumieniem to co pisze? Temat jak zwykle zrobiony byle jak, byle było. Wystarczyło by się trochę postarać.