Nie masz konta? Zarejestruj się

Zgłoś komentarz do moderacji

Następujący komentarz zostanie przekazany do moderacji:
Domowe pączki pamiętam jeszcze z wczesnych lat dziecięcych, pomagałam mojej śp. Babci je robić. Pojawiały się na domowym stole nie tylko w Tłusty Czartek, ale kilka razy do roku. I tak mi zostało do dnia dzisiejszego. Z mojego przepisu wychodzi około 50 pączków (tradycyjnie do podziału z najbliższymi). A oto i przepis 1500g mąki pszennej, 84g świeżych drożdży, 100g cukru (daję cukier puder), łyżeczka soli, 200g roztopionego i ostudzonego masła, 700ml letniego mleka,2 całe jajka 8 żółtek, 1 l oleju lub smalec do smażenia - ja osobiście smażę na smalcu, na oleju jakoś mi nie podchodzi smak pączków. Dawniej do pieczenia używałam ceresu. 1 słoik dżemu/konfitury/marmolady do nadziewania. Cukier puder do oprószenia po wierzchu.

Napisany przez kattebush, 16.02.2023 09:56

W powodzie zgłoszenia wpisz jak najwięcej informacji. Możesz pozostawić do siebie numer kontaktowy.
Wysyłając zgłoszenie, zgadzasz się z postanowieniam regulaminu dotyczącymi zbierania, przechowywania oraz przetwarzania danych.
Twoje zgłoszenie zostaje wysłane z adresu IP: 3.133.119.66 / ec2-3-133-119-66.us-east-2.compute.amazonaws.com
Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)