W środę nowy, 31. numer "Przełomu"
W środę nowy, 31. numer "Przełomu", a w nim m.in.:
TEMAT NUMERU
Dlaczego młodzi nie chcą się uczyć w szkołach branżowych
Zawodówki umierają. Ostatni dzwonek, by je ratować
Załatwienie praktyk w niektórych branżach graniczy z cudem
3-letnie praktyki w zawodzie - obciążenie i zobowiązanie
AKTUALNOŚCI
Bezpieczniej dla pieszych i kierowców, czyli jakie inwestycje szykują się na libiąskich drogach
Napad na autobus w Libiążu
Dlaczego łąk kwietnych boi się Józef Gąsior, czytelnik "Przełomu"
Przedszkole w Libiążu zamknięte. Czekają na wynik drugiego testu
Śp. Barbarę Kłeczek, nauczycielkę, wychowawczynię ze Szkoły Podstawowej w Balinie wspominają koleżanki i koledzy
Rewitalizacja parku w chrzanowskim Kościelcu w dobrej cenie
Słynny napis na budynku przy Kościuszki w Trzebini może wkróce zniknąć
Minibusy w gminie Babice mają jeździć za dopłatą
Jak uczniowie z ziemi chrzanowskiej wypadli na egzaminie ósmoklasisty na tle sąsiadów
MKS Trzebinia wzmacnia siłę ofensywną
W szpitalu ma powstać Centrum Zdrowia Psychicznego
Burmistrz Krzeszowic zaprasza sekretarza stanu w ministerstwie na rozmowę
Droga przez Puszczę Dulowską - czas na uwagi się kończy
Rowerzystka w Czernej trafiła do szpitala
Nad Wisłą nie witają turystów z otwartymi rękami
Plac zabaw w Okleśnej na... gazie
Gorący stołek kierownika referatu inwestycji
ROZMOWY "PRZEŁOMU"
Po trzydziestce rozkręciła kosmetyczne imperium handlowe.
Jej drogerie - Mydlarnia u Franciszka - znane są w całej Polsce. Ewelina Kyzioł, mieszkajca w Płazie, opowiada o pracy, która jest jej pasją, o miłości do kosmetyków i do Orientu, który nieustająco ją zachwyca. - Jeśli się czegoś chce, to trzeba myśleć, że się uda - radzi.
Zwierzęco zwariowani
Jeśli ktoś nie wie, co to jest mangalica węgierska, jak smakuje mleko "dżersejki", domowej produkcji jogurt i ser podpuszczkowy, powinien odwiedzić Dębnik52 - gospodarstwo ludzi z pasją.
PODRÓŻE Z APARATEM
Muzeum Powstania Warszawskiego mieści się w dawnej elektrowni tramwajowej. Otwarto je w 60. rocznicę wybuchu tego narodowego zrywu. Jest to zdecydowanie jedno z tych miejsc, które koniecznie trzeba odwiedzić, będąc w stolicy - zachęca Łukasz Głuch.
W CYKLU: TACY BYLIŚMY JESZCZE WCZORAJ
Barbara Podsada z Poręby-Żegoty opowiada o dawnej jatce mięsnej i innych atrakcyjnych sklepach w Chrzanowie w latach 80.
Życzymy miłej lektury papierowego wydania "Przełomu", a kto woli czytać je elektronicznie, to pełną wersję gazety udostępniamy TUTAJ w naszym nowym kiosku.
Materiał chroniony prawem autorskim. Prawa autorów, producentów i wydawcy zastrzeżone. Jakiekolwiek użycie lub wykorzystywanie utworów (powielanie, rozpowszechnianie itp.) w całości lub części na wszelkich polach eksploatacji, w tym także w internecie, wymaga pisemnej zgody.
Najnowsze komentarze