Przełom Online
Ciasteczka z makiem. Doskonałe do herbaty i do kawy
Jeśli macie ochotę na coś słodkiego, powinniście wypróbować nasz przepis. Jest bardzo prosty, a ciastka bardzo smaczne.
0
Te ciastka są naprawdę dobre
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
2 szklanki mąki
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
1/2 kostki margaryny Kasi
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka cukru waniliowego
1 jajko - roztrzepać z 1 łyżką wody
2 łyżki suchego maku
Przesianą mąkę mieszamy z margaryną, dodajemy cukier, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, roztrzepane jajko i mak. Zarabiamy ciasto. Owijamy je w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut.
Ciasto wałkujemy na grubość ok. 5 mm. Wykrawamy foremką ciasteczka o różnych kształtach. Pieczemy w piekarniku w temp. 180 stopni C do lekkiego zrumienienia.