Chrzanów
Pieczone na Polu już w niedzielę nad stawem w chrzanowskim Kościelcu. Zabierz sztućce!
W programie:
- konkurs na ziemniaki po cabańsku oraz degustacja konkursowych potraw,
- warsztaty edukacyjne dla uczestników,
- punkt spisu powszechnego,
- stoiska prezentacyjne i wystawiennicze (m.in. kozie sery, miody, oscypki, ciasta i przetwory, wata cukrowa, Restauracja La PLaya i Lokalny Browar),
- przejażdżki ciuchcią,
- animacje i zabawy dla dzieci,
- degustacja grillowanego karpia z kościeleckiego stawu,
- kiermasz zabawek i książek dla Filipka w walce z SMA - #ArmiaJankaDlaFilipka
Podczas imprezy wręczone zostaną nagrody w Konkursie z Inicjatywą, który jest częścią organizowanego przez Towarzystwo Wędkarskie Kościelec Pikniku z Inicjatywą.
Konkursowe potrawy oceniać będzie 5-osobowe jury w składzie: Aneta Drzewiecka - dyrektor MOKSiR w Chrzanowie, Agnieszka Bąk z wydziału promocji Urzędu Miejskiego w Chrzanowie, Ireneusz Lipiec - Ambasador Pieczonych z Chrzanów Dawniej i Dziś, Kamil Bogusz - dyrektor Muzeum w Chrzanowie, Sebastian Wątroba - aktor telewizyjny i filmowy znany m.in. z serialu "W11 Wydział Śledczy".
Mając na uwadze ograniczenie ilości wytwarzanych odpadów, organizatorzy zwracają się z prośbą do uczestników, aby na potrzebę degustacji potraw zabrali ze sobą swoje sztućce. Wystarczy widelec i łyżka.
- To niewielka rzecz, a duża sprawa, dzięki temu ograniczymy ilość śmieci, a przy okazji nie wyrzucimy pieniędzy do kosza - mówi Tomasz Brożek, prezes Towarzystwa Wędkarskiego „Kościelec", organizującego pieczone razem ze stowarzyszeniem Chrzanów - Miasto dla Mieszkańców.
Impreza została zaplanowana w niedzielę, 26 września, w godz. 14-18.
Komentarze
2 komentarzy
Same "miszcze" patelni normalnie...
Z całym szacunkiem dla Seby Z tego co pamiętam,to technikum w Fabloku aktorów nie kształciło nigdy