Chrzanów
Ten rarytas na trawienie kosztuje 16 zł
Zbliżają się "chrzanowe" święta". Chrzan kojarzy się z Chrzanowem, ale nie zrobił z tego powodu światowej kariery.
Korzeń chrzanu w wielkanocnym koszyczku to tradycja. Jego popularność bierze się też stąd, że chrzan wspomaga świąteczne obżarstwo i trawienie. Poprawia też smak wędlin.
Najlepiej spożywać go zaraz po utarciu, zakwaszać cytryną, by nie stracił witaminy C. By złagodzić smak chrzanu, można go po starciu polać wrzątkiem.
To wiadomości dobre. Gorsza jest ta, że za kilkogram korzenia chrzanu trzeba w tym roku zapłacić aż 16 zł!
Cena zapewne wynika stąd, że zbiliżają się "chrzanowe święta".
Użytkownicy internetu zapewne zauważyli, że Google w sposób naturalny łączy chrzan z Chrzanowem i ogromnie szkoda, że nikt tego dotąd nie wykorzystał marketingowo.
Jak przyrządzacie chrzan na święta?