Przełom Online
Spróbujcie wiosennej sałatki
Świetnie nadaje się do obiadu, a także na kolację i jako przekąska. Jest bardzo prosta w wykonaniu. Macie ochotę?
0
Wiosenna sałatka
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas
Składniki:
6 liści sałaty
2 pomidory
1/3 czerwonej lub żółtej papryki
kilka rzodkiewek
1 zielony ogórek
2 jajka
zielona cebulka
kukurydza
jogurt grecki
majonez
ser feta (opcjonalnie)
Sałatę płuczemy, rwiemy liście na mniejsze kawałki i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojone w większą kostkę pomidory, paprykę, jajka. W plasterki kroimy ogórka i rzodkiewki, dodajemy poszatkowaną zieloną cebulkę i kukurydzę. Można dodać pokrojony w kostki ser feta. Do jogurtu greckiego dodajemy dwie łyżki majonezu, solimy, pieprzymy do smaku. Można dodać też czosnek i sproszkowaną ostrą paprykę. Sałatkę mieszamy i stawiamy na stół. Smacznego.