Trzebinia
Robią najsmaczniejsze dania
Wiktoria Rzok i Daniel Nieduziak z Zespołu Szkół Ekonomiczno - Chemicznych w Trzebini udowodnili, że młodzież też potrafi zaskakiwać umiejętnościami kulinarnymi.
![Robią najsmaczniejsze dania](https://imgcdn1.przelom.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2018/11/30/24447_1543582607_17412300.jpg)
Oboje wzięli udział w małopolskim konkursie "Stół Pięknie Nakryty - Ku niepodległości". Oceniali je szefowie kuchni znanych restauracji. Patronat miało m.in. Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników oraz Polska Akademia Sztuki Kulinarnej.
Wiktoria zdobyła pierwsze miejsce w kategorii kucharz za polędwice z cielęciny z pure z pietruszki z kurkami.
Daniel popisał się w kategorii barman/kelner przyrządzając drink „Symfonia smaków" m.in. z syropem dyniowym, musem z banana i sokiem z imbiru. Zdobył wyróżnienie.
Uczniów przygotowywały nauczycielki: Dorota Suruło i Joanna Kulawik.
Komentarze
2 komentarzy
Gratulacje dla utalentowanej młodzieży. A nauczycielki czego uczą w tej szkole?
Młodzi, jak macie taki talent to pakować walizki i uciekać stąd. Świat czeka! :) powodzenia