Przełom Online
DUBIE. Nie tylko pogoda sprawiła, że tłumów na Dniu Pstrąga nie było

- Nastawialiśmy się na znacznie większą liczbę gości, stąd i prostota w menu. Niestety, z uwagi na pogodę nie przyszli – mówi Janusz Szumiec, właściciel restauracji Frykas z Krzeszowic, który przyrządzał ryby.
Nie tylko pogoda sprawiła, że tłumów w Dubiu nie było. Zabrakło także promocji.
- Były plakaty w całych Krzeszowicach, ale w sąsiednich gminach już nie – sołtys Dubia Krzysztof Cekiera bije się w piersi. Dzień Pstrąga organizował po raz pierwszy. Obiecuje, że w przyszłym roku postara się, by tym święcie było głośno w całej okolicy.
- Sam jako sołtys niewiele mogę. Powołaliśmy Stowarzyszenie Gospodyń Wiejskich na Rzecz Rozwoju Wsi Dubie i Okolic. Wierzymy, że wspólnie wypromujemy nasze święto, a przy okazji także miejscowość – sołtys myśli już nawet o opatentowaniu Dnia Pstrąga.
(AJ)
Komentarze
2 komentarzy
Najlepszy jest właśnie w pokrzywach. Zawsze, jak jesteśmy w Dubiu, takiego zamawiam :)
Oj sam bym pojechał gdybym wiedział. Uwielbiam pstrągi, zresztą nie raz tam jeździliśmy po nie.