Nie masz konta? Zarejestruj się

Trzebinia

To nie był zwyczajny stół piknikowy

30.07.2017 08:19 | 2 komentarze | 4 948 odsłony | Anna Jarguz

Satay, koreczki z orzechami włoskimi i suszoną morelą, mięsne kulki z makaronem, miętą i ruccolą - dania przygotowane przez pracowników WTZ Fundacji im. Brata Alberta w Trzebini wygrały w konkursie na najładniejszy stół piknikowy. Zorganizowano go w ramach sobotniego „Lata na polu" na Błoniach Karniowickich.

2
To nie był zwyczajny stół piknikowy
Pracownicy WTZ w Trzebini
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

- Mniej więcej wiedzieliśmy, co przygotują koła gospodyń wiejskich. One stawiają na pyszną, swojską kuchnię. My też, ale w nieco innym wydaniu. Długo zastanawialiśmy się, co zaserwować, szukając pomysłów i inspiracji w różnych źródłach. Wszystko jest ekologiczne, zdrowie i smaczne - do spróbowania potraw zachęcała Barbara Kipek z Warsztatów Terapii Zajęciowej w Trzebini.

- To świetna impreza, można spróbować, co proponują inni, spotkać się porozmawiać, potańczyć - mówiła Jadwiga Maciejowska z koła emerytów nr 2 w Karniowicach.