Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

IV konkurs „Stół pięknie nakryty”

29.02.2008 13:55 | 0 komentarzy | 1 766 odsłona | red
Łukasz Żołnierzewski i Wojciech Kozubowski z Zespołu Szkół Techniczno-Usługowych w Trzebini powalczą o zwycięstwo w wojewódzkim konkursie gastronomicznym o miano najlepszego kucharza i najlepszego kelnera.
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Łukasz Żołnierzewski i Wojciech Kozubowski z Zespołu Szkół Techniczno-Usługowych w Trzebini powalczą o zwycięstwo w wojewódzkim konkursie gastronomicznym o miano najlepszego kucharza i najlepszego kelnera.
W tym roku tematem kulinarnych zmagań młodzieży z małopolskich szkół gastronomicznych i gastronomiczno-hotelarskich będą „Małopolskie ryby na wiosennym stole”.
Każda z nich może wysłać tylko dwóch uczestników. Jeden odpowiadać będzie za walory kulinarne, drugi za przygotowanie stołu. - Na konkurs przygotujemy szczupaka faszerowanego po staropolsku – mówi Beata Mucha, nauczycielka żywienia w ZST-U.
Oceniana będzie jakość potrawy i nakrycie stołu oraz sporządzony przy gościu napój zimny lub gorący z przedstawionego koszyka produktów.
Głównym organizatorem konkursu jest Małopolska Agencja Rozwoju Regionalnego
Finał już jutro, 1 marca, o godz. 8.30 w Zespole Szkół Gastronomicznych nr 2 w Krakowie a prezentacje i ogłoszenie wyników w hotelu Qubus.
(MK)