Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

Trzy firmy z powiatu startują w półfinale Małopolskiego Festiwalu Smaku

06.08.2008 16:19 | 2 komentarze | 1 467 odsłona | red
Trzy firmy z powiatu chrzanowskiego powalczą 10 sierpnia o uznanie jurorów i publiczności. O godz. 10 przy Oświęcimskim Centrum Kultury rozpocznie się półfinał IV Małopolskiego Festiwalu Smaku.
2
Trzy firmy z powiatu startują w półfinale Małopolskiego Festiwalu Smaku
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Trzy firmy z powiatu chrzanowskiego powalczą 10 sierpnia o uznanie jurorów i publiczności. O godz. 10 przy Oświęcimskim Centrum Kultury rozpocznie się półfinał IV Małopolskiego Festiwalu Smaku.

Chrzanowska firma cateringowa Smakosz zabłyśnie wojskową grochówką, restauracja Stare Mury - udźcem sarnim w suszonych owocach a firma Pasieka z Płazy - miodem wielokwiatowym.

Festiwal trwa od 7 czerwca do 21 września. Zaplanowano cztery półfinały: w Oświęcimiu (10 sierpnia), Nowym Sączu (17 sierpnia), Nowym Targu (24 sierpnia) i Tarnowie (7 września), podczas których zostaną wyłonione zwycięskie potrawy w kilku kategoriach. Finał odbędzie się w Krakowie. Przy okazji powstanie książka kucharska „Kuchnia Małopolska”.

Przypomnijmy, że dwa lata temu, podczas MFS triumfowały ziemniaki po cabańsku.

Program oświęcimskiego półfinału Małopolskiego Festiwalu Smaku
10 sierpnia, plac przy Oświęcimskim Centrum Kultury

10.00 – otwarcie kiermaszu produktów tradycyjnych i potraw regionalnych
10.15 – prezentacja wystawców
10.30 – degustacje i plebiscyt Małopolski Smak dla publiczności
12.00 – Małopolska Szkoła Smaku, akcja Zostań szefem kuchni, wspólne gotowanie laureata konkursu na najlepszy przepis z mistrzem kuchni Tomaszem Leśniakiem – kucharzem reprezentacji Polski w piłce nożnej
13.00 - rozpoczęcie konkursu Małopolski Smak
15.00 – spotkanie z Tomaszem Leśniakiem
17.00 - rozstrzygnięcie konkursu i plebiscytu Małopolski Smak, losowanie nagród dla publiczności
(red)

Na zdjęciu: Festiwalowe stragany podczas ubiegłorocznego półfinału Małopolskiego Festiwalu Smaku w Oświęcimiu