Przełom Online
TV PRZEŁOM. Czym pachną dla Was święta?
![TV PRZEŁOM. Czym pachną dla Was święta?](https://imgcdn1.przelom.pl/im/v1/news-900-widen-wm/2014/07/29/5197.jpg)
Wielkanocne przygotowania czas zacząć. Pośród smakołyków, jakie znaleźć się mogą na świątecznym stole nie powinno zabraknąć dobrego chleba i wędliny. Najlepiej zrobionych własnoręcznie.
W ramach cyklu “Gotowanie z TV Przełom”, odwiedziliśmy Ullę Pałkę w Krzeszowicach. Zdradza nam, jak upiec pachnące, domowe pieczywo i przyrządzić smakowite mięso. W sam raz na święta!
- Taki chleb, oprócz tego, że możemy go zrobić samodzielnie, mamy pewność, że będzie pozbawiony chemii, a co za tym idzie - zdrowszy, od pieczywa kupowanego w sklepach - zachęca Ulla Pałka.
Do chleba doskonale będzie pasować domowej roboty wędlina. Wystarczy spory kawałek mięsa (np. pierś z indyka) i przygotowana dzień wcześniej marynata. Mięsa nie trzeba piec, a jedynie podgotować. Efekt końcowy jest zaskakujący i wyjątkowo smakowity.
Zachęcamy wszystkich Internautów oraz Czytelników papierowego wydania gazety do uczestnictwa w naszych programach „Gotowanie z TV Przełom”. Swoimi przepisami możecie podzielić się ze wszystkimi, do czego gorąco zachęcamy! Zgłoszenia przyjmujemy na adres: ewa.solak[at]przelom.pl oraz telefonicznie pod nr 32 612 25 50, w. 26.
(e)
ZOBACZ W TV PRZEŁOMJAK UPIEC DOMOWY CHLEB I PRZYRZĄDZIĆ SMACZNĄ WĘDLINĘ?
Komentarze
4 komentarzy
Biedą pachną.
a mnie sie bardzo kuchnia tej pani podoba- elementy drewniane powodują takie piękne uspokojenie i ciepło rodzinnego ogniska. Przepis na chleb bardzo właściwy na zbliżające się święta- wypieki będą zdrowe i smaczne!
Każda gospodyni ma własny gust i smak, i potrawy w swojej kuchni czyni- więc nie krytykuj jonek!
jak mozna miec taki skansen w kuchni??