Nie masz konta? Zarejestruj się

Przełom Online

TV PRZEŁOM. Czym pachną dla Was święta?

26.03.2010 13:09 | 4 komentarze | 2 177 odsłony | red
Wielkanocne przygotowania czas zacząć. Pośród smakołyków, jakie znaleźć się mogą na świątecznym stole nie powinno zabraknąć dobrego chleba i wędliny. Najlepiej zrobionych własnoręcznie.
4
TV PRZEŁOM. Czym pachną dla Was święta?
Wiesz coś więcej na ten temat? Napisz do nas

Wielkanocne przygotowania czas zacząć. Pośród smakołyków, jakie znaleźć się mogą na świątecznym stole nie powinno zabraknąć dobrego chleba i wędliny. Najlepiej zrobionych własnoręcznie.

W ramach cyklu “Gotowanie z TV Przełom”, odwiedziliśmy Ullę Pałkę w Krzeszowicach. Zdradza nam, jak upiec pachnące, domowe pieczywo i przyrządzić smakowite mięso. W sam raz na święta!

- Taki chleb, oprócz tego, że możemy go zrobić samodzielnie, mamy pewność, że będzie pozbawiony chemii, a co za tym idzie - zdrowszy, od pieczywa kupowanego w sklepach - zachęca Ulla Pałka.

Do chleba doskonale będzie pasować domowej roboty wędlina. Wystarczy spory kawałek mięsa (np. pierś z indyka) i przygotowana dzień wcześniej marynata. Mięsa nie trzeba piec, a jedynie podgotować. Efekt końcowy jest zaskakujący i wyjątkowo smakowity.

Zachęcamy wszystkich Internautów oraz Czytelników papierowego wydania gazety do uczestnictwa w naszych programach „Gotowanie z TV Przełom”. Swoimi przepisami możecie podzielić się ze wszystkimi, do czego gorąco zachęcamy! Zgłoszenia przyjmujemy na adres: ewa.solak[at]przelom.pl oraz telefonicznie pod nr 32 612 25 50, w. 26.
(e)

ZOBACZ W TV PRZEŁOM

JAK UPIEC DOMOWY CHLEB I PRZYRZĄDZIĆ SMACZNĄ WĘDLINĘ?