Jeśli macie ochotę na grilla, a nie macie pomysłu na potrawę, możecie wypróbować nasz przepis. Danie jest naprawdę smaczne.
Składniki:
500 g fileta z łososia
10 ziemniaków
1 cytryna
1 łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz, koperek
Dip jogurtowy: jogurt grecki, 2 ogórki, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy z oliwek, mały pęczek koperku, sól, pieprz. Ścieramy ogórka na taece na dużych oczkach. Odsączamy na sitku i wrzucamy do miski. Dodajemy jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek, oliwę, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 25 minut. Kroimy na ćwiartki dużą kostkę. Łososia bez skóry kroimy w dużą kostkę.
Zarówno łososia, jak i ziemniaki wkładamy do miski i skrapiamy sokiem z cytryny oraz oliwą z oliwek. Dodajemy sól i pieprz.
Przygotowujemy patyczki i nabijamy kolejno łososia i ziemniaki. Układamy na rozgrzany grill i grillujemy ok. 5 minut, delikatnie obracając.
Wykładamy na talerze. Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz