Domowe babeczki czekoladowe - przelom.pl
Zamknij

Domowe babeczki czekoladowe

17:00, 28.09.2024 .Ewa Solak
Skomentuj Babeczki czekoladowe Babeczki czekoladowe

Jeśli macie ochotę na coś słodkiego na deser, powinniście wypróbować nasz przepis. Te babeczki świetnie sprawdzą się do kawy i herbaty.

Składniki:

2 szklanki mąki pszennej tortowej2 jajka

pół szklanki oleju roślinnego

pół szklanki cukru

1 szklanka mleka

2 łyżki kakao

pół tabliczki czekolady

2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wyjmujemy z lodówki jajka i mleko, żeby nabrały temperatury pokojowej. Do miski wrzucamy dwie szklanki przesianej mąki pszennej oraz dwie łyżeczki proszku do pieczenia, a także dwie płaskie łyżki kakao. Ścieramy na tarle czekoladę.

Do dużej miski wrzucamy cukier oraz jajka. Ubijamy przy pomocy miksera lub trzepaczki. Wlewamy też pół szklanki oleju oraz szklankę mleka. Mieszamy lub miksujemy chwilę na najniższych obrotach.

Do miski ze składnikami płynnymi wsypujemy suche. Ciasto mieszamy łyżką.

Przygotowujemy papierowe lub pergaminowe „papilotki” o średnicy 5 cm przy spodzie i wkładamy je do formy. Nie trzeba jej używać, jeśli posiadamy metalowe foremki. Za pomocą łyżki lub rękawa cukierniczego nakładamy ciasto do foremek (ok. 2/3 foremki). Formę z babeczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i pieczemy przez około 25-30 minut.

Czekamy aż wystygną. Smacznego! 

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%