Jesienny syrop do herbaty i deserów to idealny dodatek, który wprowadzi ciepły, korzenny aromat do chłodnych dni. Wystarczy kilka prostych kroków, by przygotować ten pyszny syrop i cieszyć się nim jako dodatkiem do herbaty lub do deserów. Wyobraź sobie aromat pomarańczy i goździków unoszący się w kuchni!
Zachęcamy do szybkiego przygotowania
Składniki:
300 g cukru
250 g wody
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
8 - 10 goździków
2 - 3 pomarańcze (400-450 g), ekologiczne, pokrojone w 3-5 mm plastry
Do garnka wsypać cukier, dodać wodę, sok z cytryny i goździki, plastry pomarańczy, gotować 10 min. Syrop i plastry pomarańczy pozostawić w garnku na ok. 15 min. Plastry pomarańczy przełożyć do 3 czystych i wyparzonych słoików (300 ml), następnie przelać zawartość z garnka do słoików i natychmiast zakręcić. Odstawić do ostudzenia.
Podawać jako dodatek do herbaty lub deserów.
17.12.2024
MALOWANIE, tapetowanie. Krótkie terminy., Tel. 784...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz