Jesienny syrop do herbaty i deserów - przelom.pl
Zamknij

Jesienny syrop do herbaty i deserów

Joanna BielJoanna Biel 16:00, 27.09.2024 Aktualizacja: 08:06, 01.10.2024
Skomentuj

Jesienny syrop do herbaty i deserów to idealny dodatek, który wprowadzi ciepły, korzenny aromat do chłodnych dni. Wystarczy kilka prostych kroków, by przygotować ten pyszny syrop i cieszyć się nim jako dodatkiem do herbaty lub do deserów. Wyobraź sobie aromat pomarańczy i goździków unoszący się w kuchni!

Zachęcamy do szybkiego przygotowania

Składniki:
300 g cukru
250 g wody
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
8 - 10 goździków
2 - 3 pomarańcze (400-450 g), ekologiczne, pokrojone w 3-5 mm plastry

 

Do garnka  wsypać cukier, dodać wodę, sok z cytryny i goździki,  plastry pomarańczy, gotować 10 min. Syrop i plastry pomarańczy pozostawić w garnku na ok. 15 min. Plastry pomarańczy przełożyć do 3 czystych i wyparzonych słoików (300 ml), następnie przelać  zawartość z garnka do słoików i natychmiast zakręcić. Odstawić do ostudzenia.
Podawać jako dodatek do herbaty lub deserów.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%