Jesienny syrop do herbaty i deserów to idealny dodatek, który wprowadzi ciepły, korzenny aromat do chłodnych dni. Wystarczy kilka prostych kroków, by przygotować ten pyszny syrop i cieszyć się nim jako dodatkiem do herbaty lub do deserów. Wyobraź sobie aromat pomarańczy i goździków unoszący się w kuchni!
Zachęcamy do szybkiego przygotowania
Składniki:
300 g cukru
250 g wody
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
8 - 10 goździków
2 - 3 pomarańcze (400-450 g), ekologiczne, pokrojone w 3-5 mm plastry
Do garnka wsypać cukier, dodać wodę, sok z cytryny i goździki, plastry pomarańczy, gotować 10 min. Syrop i plastry pomarańczy pozostawić w garnku na ok. 15 min. Plastry pomarańczy przełożyć do 3 czystych i wyparzonych słoików (300 ml), następnie przelać zawartość z garnka do słoików i natychmiast zakręcić. Odstawić do ostudzenia.
Podawać jako dodatek do herbaty lub deserów.
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz