Jesienny syrop do herbaty i deserów to idealny dodatek, który wprowadzi ciepły, korzenny aromat do chłodnych dni. Wystarczy kilka prostych kroków, by przygotować ten pyszny syrop i cieszyć się nim jako dodatkiem do herbaty lub do deserów. Wyobraź sobie aromat pomarańczy i goździków unoszący się w kuchni!
Zachęcamy do szybkiego przygotowania
Składniki:
300 g cukru
250 g wody
120 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
8 - 10 goździków
2 - 3 pomarańcze (400-450 g), ekologiczne, pokrojone w 3-5 mm plastry
Do garnka wsypać cukier, dodać wodę, sok z cytryny i goździki, plastry pomarańczy, gotować 10 min. Syrop i plastry pomarańczy pozostawić w garnku na ok. 15 min. Plastry pomarańczy przełożyć do 3 czystych i wyparzonych słoików (300 ml), następnie przelać zawartość z garnka do słoików i natychmiast zakręcić. Odstawić do ostudzenia.
Podawać jako dodatek do herbaty lub deserów.
14.11.2024
Poszukujemy Sprzedawcy (Konsultanta Medycznego) do...
14.11.2024
ODSTĄPIĘ dobrze prosperujący Sklep Odzieżowy - Chr...
08.11.2024
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie. Minikopar...
08.11.2024
DREWNO opałowe, zrębki. Transport. Tel. 572-632-99...
01.11.2024
GABINET Psychologiczno - Terapeutyczny PRYZMAT Kat...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz