Kiedy robi się zimniej, chętniej sięgamy po rozgrzewające nas potrawy. Pikantne leczo z mięsem mielonym doskonale sprawdzi się jesienią. Jest bardzo sycące i smaczne.
Składniki:
4 duże czerwone papryki1 mniejsza papryka zielona lub żółta2 cebule1 średnia cukinia50 dag mielonego mięsa
3 ząbki czosnku1 duży słoik sosu typu passata
przyprawy: suszona papryka jalapeno lub chilli, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy mielone mięso i starty czosnek. Mieszamy i dusimy przez ok. 15 minut.
Kroimy w kostkę paprykę oraz cukinię i wrzucamy go garnka. Dodajemy odrobinę oliwy i dusimy, aż zmięknie.
Dodajemy podsmażoną cebulę z mięsem mieszamy. Wlewamy passatę i doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz ziołami. Gotujemy wszystko razem, aż papryka zrobi się miękka. Smacznego!
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz