Kiedy robi się zimniej, chętniej sięgamy po rozgrzewające nas potrawy. Pikantne leczo z mięsem mielonym doskonale sprawdzi się jesienią. Jest bardzo sycące i smaczne.
Składniki:
4 duże czerwone papryki1 mniejsza papryka zielona lub żółta2 cebule1 średnia cukinia50 dag mielonego mięsa
3 ząbki czosnku1 duży słoik sosu typu passata
przyprawy: suszona papryka jalapeno lub chilli, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy mielone mięso i starty czosnek. Mieszamy i dusimy przez ok. 15 minut.
Kroimy w kostkę paprykę oraz cukinię i wrzucamy go garnka. Dodajemy odrobinę oliwy i dusimy, aż zmięknie.
Dodajemy podsmażoną cebulę z mięsem mieszamy. Wlewamy passatę i doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz ziołami. Gotujemy wszystko razem, aż papryka zrobi się miękka. Smacznego!
17.12.2024
MALOWANIE, tapetowanie. Krótkie terminy., Tel. 784...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz