Kiedy robi się zimniej, chętniej sięgamy po rozgrzewające nas potrawy. Pikantne leczo z mięsem mielonym doskonale sprawdzi się jesienią. Jest bardzo sycące i smaczne.
Składniki:
4 duże czerwone papryki1 mniejsza papryka zielona lub żółta2 cebule1 średnia cukinia50 dag mielonego mięsa
3 ząbki czosnku1 duży słoik sosu typu passata
przyprawy: suszona papryka jalapeno lub chilli, zioła prowansalskie, sól, pieprz
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy mielone mięso i starty czosnek. Mieszamy i dusimy przez ok. 15 minut.
Kroimy w kostkę paprykę oraz cukinię i wrzucamy go garnka. Dodajemy odrobinę oliwy i dusimy, aż zmięknie.
Dodajemy podsmażoną cebulę z mięsem mieszamy. Wlewamy passatę i doprawiamy solą, pieprzem, papryką oraz ziołami. Gotujemy wszystko razem, aż papryka zrobi się miękka. Smacznego!
13.01.2025
FIRMA inżynierska HORNET, wieloletnie doświadczeni...
07.01.2025
ZATRUDNIĘ brukarza, pomocników do układania kostki...
07.01.2025
KANCELARIA Radcy Prawnego Kamila Mikłas-Hardzina. ...
07.01.2025
MIESZKANIE 41,70 m² + balkon + piwnica 3m² ul.Rafi...
06.01.2025
PROFESJONALNE usługi glazurnicze, Tel. 793-152-425...
04.01.2025
DREWNO opałowe, Tel. 572-632-996.
04.01.2025
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie gałęzi, wy...
17.12.2024
MALOWANIE, tapetowanie. Krótkie terminy., Tel. 784...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz