Wypróbuj ten aromatyczny przepis na rybę po węgiersku! Dzięki wyjątkowej kombinacji marynaty na bazie octu, oleju i pomidorów, ryba nabiera intensywnego, głębokiego smaku, który świetnie komponuje się z chrupiącymi kawałkami ogórków, papryki i cebuli. Idealna na rodzinne przyjęcia lub jako zimna przekąska, która zaskoczy Twoich gości.
Składniki do zalewy:
2 szklanki oleju
6 łyżek octu
2 szklanki wody
2 łyżki cukru
3 łyżki ketchupu
1 mały przecier pomidorowy
Dodatki:
1/2 słoika ogórków konserwowych
1 słoik papryki
2 cebule
Przepis na rybę po węgiersku:
Przygotowanie ryby: Pokrój rybę na kawałki, obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ogórki, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę.
Przygotowanie zalewy: W rondelku wymieszaj olej, ocet, wodę, cukier, ketchup i przecier pomidorowy. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aby smaki się połączyły.
Układanie warstw: W dużym naczyniu żaroodpornym układaj warstwowo kawałki ryby, pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i ogórki, a następnie zalewaj każdą warstwę przygotowaną zalewą.
Marynowanie: Przykryj naczynie i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby smaki dobrze się przegryzły.
Podawanie: Rybę po węgiersku podawaj na zimno jako przekąskę lub przystawkę.
13.01.2025
FIRMA inżynierska HORNET, wieloletnie doświadczeni...
07.01.2025
ZATRUDNIĘ brukarza, pomocników do układania kostki...
07.01.2025
KANCELARIA Radcy Prawnego Kamila Mikłas-Hardzina. ...
07.01.2025
MIESZKANIE 41,70 m² + balkon + piwnica 3m² ul.Rafi...
06.01.2025
PROFESJONALNE usługi glazurnicze, Tel. 793-152-425...
04.01.2025
DREWNO opałowe, Tel. 572-632-996.
04.01.2025
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie gałęzi, wy...
17.12.2024
MALOWANIE, tapetowanie. Krótkie terminy., Tel. 784...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz