Ryba po węgiersku – przepis na rybę w zalewie z warzywami - przelom.pl
Zamknij

Poznaj przepis na rybę po węgiersku–chrupiąca ryba w aromatycznej zalewie z ogórkami, papryką i cebulą, idealna na przekąskę

Joanna BielJoanna Biel 18:00, 15.11.2024
Skomentuj

Wypróbuj ten aromatyczny przepis na rybę po węgiersku! Dzięki wyjątkowej kombinacji marynaty na bazie octu, oleju i pomidorów, ryba nabiera intensywnego, głębokiego smaku, który świetnie komponuje się z chrupiącymi kawałkami ogórków, papryki i cebuli. Idealna na rodzinne przyjęcia lub jako zimna przekąska, która zaskoczy Twoich gości.

Składniki do zalewy: 
2 szklanki oleju
6 łyżek octu
2 szklanki wody
2 łyżki cukru
3 łyżki ketchupu
1 mały przecier pomidorowy

Dodatki: 
1/2 słoika ogórków konserwowych
1 słoik papryki
2 cebule

Przepis na rybę po węgiersku:
Przygotowanie ryby: Pokrój rybę na kawałki, obtocz w mące i usmaż na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Ogórki, paprykę i cebulę pokrój w drobną kostkę. 

Przygotowanie zalewy: W rondelku wymieszaj olej, ocet, wodę, cukier, ketchup i przecier pomidorowy. Doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na wolnym ogniu przez kilka minut, aby smaki się połączyły.

Układanie warstw: W dużym naczyniu żaroodpornym układaj warstwowo kawałki ryby, pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i ogórki, a następnie zalewaj każdą warstwę przygotowaną zalewą.

Marynowanie: Przykryj naczynie i odstaw w chłodne miejsce na kilka godzin, a najlepiej na całą noc, aby smaki dobrze się przegryzły.

Podawanie: Rybę po węgiersku podawaj na zimno jako przekąskę lub przystawkę.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
Nie przegap żadnego newsa, zaobserwuj nas na
GOOGLE NEWS
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OGŁOSZENIA PROMOWANE

0%