Świetnie smakuje zarówno z serem mozzarella i pomidorami, makaronem, jak i pieczywem. Można wykonać je samodzielnie, a przepis wcale nie jest trudny.
Składniki:
pęczek bazylii
garść orzeszków piniowych
kawałek sera parmezan1 /3 szklanki oliwy
2 małe ząbki czosnku
sól, pieprz
Większą część orzeszków wrzucamy na patelnię. Prażymy je mieszając przez kilka minut, żeby lekko się zarumieniły.Ścieramy parmezan. Dodajemy dwa małe ząbki czosnku. Bazylię oraz wszystkie inne składniki z wyjątkiem soli i pieprzu umieszczamy w moździerzu i ucieramy tak długo, aż uzyskamy niemal gładką masę. Można zblendować blenderem. Dodajemy sól i pieprz.
Pesto najlepiej jest podawać od razu. Można nałożyć go na pokrojone plasterki mozzarelli i pomidora, podać w miseczce i dołożyć kawałki bagietki. Można też dodać jako sos do makaronu. Smacznego!
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz
14.11.2024
ODSTĄPIĘ dobrze prosperujący Sklep Odzieżowy - Chr...
08.11.2024
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie. Minikopar...
08.11.2024
DREWNO opałowe, zrębki. Transport. Tel. 572-632-99...
05.11.2024
ZATRUDNIĘ od zaraz pracownika fizycznego do pracy ...
01.11.2024
GABINET Psychologiczno - Terapeutyczny PRYZMAT Kat...
29.10.2024
ZATRUDNIĘ pracownika fizycznego do układania kostk...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz