Wybory parlamentarne 2019
Krzysztof Kozik z PiS ma mandat poselski
PKW podała 100 procent wyników wyborczych do Sejmu w naszym okręgu (z 441 komisji). Powiat chrzanowski będzie reprezentował na Wiejskiej Krzysztof Kozik z Libiąża. Zdobył 12.460 głosów i ma piąte miejsce na liście Prawa i Sprawiedliwości.

Z okręgu 12 do Sejmu wchodzą z ramienia PiS-u:
Rafał Bochenek 46.816 głosów
Marek Polak 16.130 głosów
Filip Kaczyński 14.731 głosów
Ewa Filipak 14.010 głosów
Krzysztof Kozik 12.460 głosów
Michał Kurowski 10.525 głosów,
a z KO:
Dorota Niedziela 22.013 głosów
Marek Sowa 18.597 głosów.
W rozmowie z "Przełomem" Krzysztof Kozik podkreśla, że w tej kadencji będą dla niego najważniejsze dwie sprawy: budowa obwodnic oraz zadbanie o przyszłość kopalni Janina. Na tym chce się skupić w pierwszej kolejności.
- Mam świadomość, że ciąży na mnie duża odpowiedzialność, bo będę jedynym posłem z naszego powiatu - powiedział.
Dodał, że sekundował także Adamowi Potockiemu, by pokonał Marka Sowę, i dostał się do Sejmu jako drugi reprezentant ziemi chrzanowskiej. Już wiadomo, że to się nie udało.
Komentarze
59 komentarzy
W wyborach do PE Grzesiek ''ja was zniszczę'' wprowadził komunistycznych dinozaurów a do sejmu;Jachirę,Wielgus,Hartwig i zrobił z sejmu stajnię; https://wpolityce.pl/polityka/469129-zakaz-wstepu-do-sejmu-dla-jakuba-hartwicha-nieaktualny
emeryt - przecież ty cały czas sapiesz...
emeryt - przecież ty cały czas sapiesz...
allexander chłopaczku przestań sapać
emeryt - masz rację. Komentarze twoje to dno i wodorosty.
dno i wodorosty
emeryt - boś wreszcie się przyznał.
allexander alem sie ubawił
emeryt - z ciebie już mają pożytek chłopcy spod budki z piwem.
Jak się mają takie słowa do regulaminu czy one nie są obrażliwe?Głupek,kryptogej,prostak,debil,cwel.Dlaczego Przełom dopuszcza taki język na tym forum.Czy forum na Przełomie to jest budka z piwem.
Komentarz został usunięty z powodu złamania regulaminu.
Chłopcy, dajcie sobie dupie spokój! Proponuję, jebnąć po secie dobrej bryndki, a jak mało to drugą i trzecią! Chłopcy! Jedno wiem! PIS w okręgu nr 12 załatwił wszystkich, rozłożył na łopatki! Z okręgu nr 30 wprowadził senatora! Chłopcy! NIECH ŻYJE BIAŁO – CZERWONA DRUŻYNA!!!
Nie rozumiem co ukradł Banaś,trzeba by się dopytać superwizjera z tefałenu,który wyprodukował ten paszkwil,taki sam jak ten o urodzinach Hitlera,no ale lemingi to łykają i jak się cieszą.
Emeryt - przecież to ty kazałeś się wyskrobać swojej żonie! Czyżbyś zapomniał? Ne pamiętasz, jak płakała przez ciebie?
Gratuluję!!!
@ logik - w takim razie ikona PiSowskiej uczciwości Maniek Banaś jest teraz za Rosją czy za Niemcami? Składał wniosek o obywatelstwo jak był na urlopie?
alexander ty prostaku kryptogej to cie zrobił i zapomniał zabić
emeryt - witaj kryptogeju. Nie wstyd udawać ci nawet przed dziećmi i żoną?
allexander łyso ci taka wtopa, peszek a miało być tak pięknie
Nieważny senat gdzie przecież wygrał PIS!!!Pamiętajcie Biało Czerwoni powiatu o przyszłorocznych wyborach prezydenckich,bo prezydent totalnych będzie blokował ustawy które by rozwijały nasz kraj, przecież jedni z nich są za Rosją a drudzy za Niemcami a naszym krajem gdy nie da się kraść gardzą.
@ trolom juz się pewne rzeczy jak widac w głowie nie mieszczą nie mówiąc juz o rozumieniu i zrozumieniu. No ale o musza cos PISac bo płacą im za PISanie a nie konstruktywna polemikę.
Już się wcześniej przyznał(a) zaraz po wyborach. LGBT teraz jest cacy.
WOW! logik to gender! W końcu się wydało, jaki kryptogenderem jest cały ten logik/staw/toamsz/emeryt etc...
Koziku Drogi! Pamiętaj o korzeniach, o uczelni! Pamiętaj jak pachnie górniczy pot! Pamiętaj, kto Cię wybrał! Niech żyje górniczy stan!!!
Pisząc o próbie blokady miałam na myśli,przetrzymywaniu jaj w senacie jak najdłużej.Atak prawdę mówiąc czy senat jest potrzebny?
@ trol staw. A gdzie ktoś napisał o blokowaniu? @ winnicki pisze o przepychaniu co było patologiczne i nie służyło legislacji. Ustawy procedował PIS jak maszynka do mielenia mięsa mięso!
Panie winnicki a niby dlaczego ma się skończyć? Bo niby Totalna Porażka ma coś blokować? A niby to na podstawie czego? Jakie funkcje ustrojowe ma Senat przypomni pan? Sent nic nie może a na pewno nie ma możliwości blokowania czegokolwiek.
Skończy się przepychanie ustaw w kilka godzin nocą, zanim normalni ludzie wstaną do pracy i zrobią wielkie oczy. A i Maliniakowi nie przegrzeje się długopis od machania nim tam gdzie Jaruś wskaże.
Senat nie ma możliwości blokowania ustaw, gdzie się uczyliście procedowania ustaw?
Na razie dobrze,gorzej będzie jeżeli marszałkiem zostanie Borusewicz latający do Gdańska dwa razy w tygodniu wyprowadzać pieska albo psychiatra Klich,którzy będą próbować blokować ustawy sejmowe.
Tym co głosowali na niego kazał głosować na kazaniu jego brat ksiądz Kazimierz libiążanin ale lemingi powiedzą,że to normalne że ksiądz wskazuje na kogo głosować.
Kto głosował za Sową? Nie znam większego ignoranta praktycznie w każdej dziedzinie niż on - z zawodu karierowicz.
Jaki to ładny wynik 6:2.Mam nadzieję mieszkańcy powiatu,że następne wybory będą do zera.
Kolejny o twarzy nieskalanej myśleniem, on wie, że mu się ten mandat posła należał