Z numerem 3 z listy Koalicji Obywatelskiej wystartuje w jesiennych wyborach do Sejmu Adam Potocki, dyrektor Trzebińskiego Centrum Kultury, członek zarządu powiatu. Wahał się długo, bo trójka nie jest miejscem, które go satysfakcjonuje, ale ostatecznie zdecydował się - jak powiedział w rozmowie z "Przełomem" - podjąć rękawicę.
Wczoraj wieczorem Koalicja ogłosiła nazwiska na liście. Pierwsze dwa miejsca w okręgu nr 12 zajmują przedstawiciele powiatu oświęcimskiego - posłanka Dorota Niedziela z Kęt i poseł Marek Sowa z Chełmka. Przedstawiciel powiatu chrzanowskiego wylądował na trzecim miejscu.
Tajemnicą poliszynela jest, że Adam Potocki liczył na wyższe miejsce na liście. W kuluarach mówiono nawet, że od tego uzależnia start w jesiennych wyborach. Ostatecznie jednak podjął wyzwanie, mimo 3 pozycji.
- Podjąłem rękawicę, bo uważam, że z Koalicji Obywatelskiej powinien startować z wysokich miejsc ktoś z powiatu chrzanowskiego - tłumaczy.
Dodaje, że chce prowadzić kampanię pozytywną i skupi się w niej na powiecie chrzanowskim. Swoich rywali z okręgu nr 12 w wyścigu o fotel posła nie chce oceniać.
Adam Potocki ma 44 lata, jest absolwentem prawa na Uniwersytecie Śląskim oraz menedżerem kultury (po studiach podyplomowych na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie). Ma żonę i dwójkę dzieci. Mieszka w Chrzanowie.
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
0 0
Trochę realizmu proszę. Pozycja nr. 3 jest bardzo wysoka, wyższa jest wręcz trudna do wyobrażenia. To nie jest polityk znany w skali kraju, nie pokazuje się w TV, radiu czy gazetach ogólnopolskich. Czy trójka będzie ,,biorąca'' z automatu wątpię, ale dobra kampania może zdziałać cuda. Powodzenia.
0 0
do AAA- miarą dobrego rządzenia nie jest ilość występów w mediach( co najlepiej teraz widać) , trzeba stawiać na niewypalonych młodych parlamentarzystów a nie stare wygi przy korycie
0 0
Mało interesuje mnie kto przypnie się do sejmu czy senatu. Bardziej jestem ciekaw czy panowie burmistrzowie Chrzanowa, Libiąża i Trzebini zaczęli wspólne rozmowy na temat obwodnicy (z ostatniej gazety przełomu wiemy, że w Trzebini zrobią projekt 2,1 km drogi). Pytam się was panowie Majorzy dlaczego nie podejmujecie wspólnie tematu tak ważnego dla całego regionu? Czyżby skala was przerastała? Boicie się czegoś? Weźcie się do doboty i zcznijcie przynajmniej rozmawiać - bez obwodnicy od granicy z gm. Krzeszowice i pow. olkuskiego do granicy z powitem oświęcimskim ten rejon nie jest atrakcyjny, a skoro nie jest atrakcyjny nikt tu nie zaiwestuje i nie będzie płacił podatków. Nie mogę zrozumieć tego uporu...
0 0
Dobrze napisane, Jolanda.Nie wystarczy sie "pokazywac" i jezdzic na cudzym grzbiecie-mowa tu o pracownikach TCK.
0 0
hahaha bez komentarza co do tego człowieka
0 0
Temu Panu już podziękujemy....co miał do pokazania to już pokazał, czyli nic...ewentualnie można spróbować windować się na czyichś sukcesach
0 0
Na szczęscie żadnych szans. W takim układzie Totalna POrażka wystawiła mięso armatnie którym jest każdy piniżej nr 2. Mamy nadzieję że PO tak polegnie że będą mieli tylko 1 mandat. Pozdr z Wieliczki.
0 0
@ simoncit120120 / henek /staw wrońsky... czy jak tam się później nazwiesz - nie ułatwiaj nam proszę zadania, bo i tak widzimy skąd u ciebie maniera pisania w liczbie mnogiej. Pochodzenia nie odczarujesz ani manipulując archiwami swojego "świętego" ipełnu, ani udając prawdziwego prawi(a)czka z odzysku. Podobne sobie postkomusze sieroty pozbierał i przygarnął Doktor Zło z Żoliborza :D... a WY zostaniecie mu za to wdzięczni po grób. Mam nadzieję, że po jego grób. Opozycja oczywiście przerżnie najbliższe wybory i to będą ostatnie cztery lata na wybudowanie odpowiednio drogiego monumentalnego mauzoleum waszemu staremu gejowi, dla którego czarci w piekle już bitum podgrzewają.
0 0
@Winnicki - simoncit120120 / henek /staw wrońsky to zwykły troll. Ot taki forumowy klaun, którego nikt na poważnie nie bierze :) Ale za to to co on bierze - musi nieźle mu ryć beret ;)
0 0
@kattebush takie prawi(a)czki jak on i tak nie mają pojęcia o tym co miałaś na myśli ;)
0 0
I przy okazji... dlaczego kiedyś Adolf a teraz Jarosław, łagodnie mówiąc, nie sprzyja LGBT? Przypadek?
0 0
O mój Jezu, zachowaj nas od ognia piekielnego, od obozu zdrady i zaprzaństwa, żydokomuny, wszelakiej maści folksdojczów, sodomitów i kasty!!!
0 0
Nie biadol Jan Nawak nie biadol, masz Pan już swoje lata i trza szukać ukojenia po tej drugiej stronie. Trudno... Kaczyński jest jaki jest, i z tym wszystkim o czym Pan napisałeś zabierze ciebie i twoją panię wprost do piekieł bram. A diabli dla was smołę...
0 0
Czego nie zrobi się dla ojczyzny? -Prawie jak...Wałęsa :)
0 0
Nikodem Dyzma powiatu chrzanowskiego. Przebieg kariery bardzo podobny. Umiejętności i kompetencje niemal te same.
0 0
Tow. winnicki dlaczego kiedyś NSDAP a teraz PO-KO, łagodnie mówiąc, nie sprzyja kościołowi? Przypadek?
0 0
"Wahał się długo" żeby widać było, że się niby waha. A tak w ogóle to pewnie marzenie jego życia.
0 0
@ Męczysław Nieznajomski - daruj sobie "Tow." Rozumiem, że chciałeś być dowcipny i spostrzegawczy a wyszło żałośnie., Dobrze wiedzieć z kim mam do czynienia :D Obrażanie to taka twoja reakcja obronna? Niepisowska Polska nie sprzyja kościołowi pisanemu przez ciebie małą literą i jako taki krytykują wszyscy ogarnięci wierni dostrzegając w nim: patologie, zachłanność na kasę i władzę, zakłamanie i zwyrodnienia. Kościoła pisanego wielką literą: nauczającego wiary, wychowującego, pielęgnującego polskość, tradycje i patriotyzm nikt tu się nie czepia. Nie będę komentował relacji faszystowskich Niemiec z Watykanem, ok? Dobrze wiesz co miałem na myśli porównując tamte dwie "zasłużone" postaci. Jeden i drugi słabość do własnej płci maskował / maskuje agresją do tych środowisk.
0 0
Karierowicz, tzn całe życie syn pani dyrektor, nikt więcej, bo nic takiego sam nie osiągnął, nawet pan Maciaszek więcej sobą reprezentuje
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz