BABECZKI / MUFFINKI RESSE`s - przelom.pl
Zamknij

BABECZKI / MUFFINKI RESSE`s

Joanna BielJoanna Biel 12:38, 01.08.2024 Aktualizacja: 09:21, 09.08.2024
Skomentuj

BABECZKI / MUFFINKI  RESSE`s
 

Muffinki na 8 szt

- 130g puree z dyni

- 40g miodu lub syropu z agawy

- 60g rozpuszczonego oleju kokosowego

- 1 jajko rozmiaru L

- 55g mąki owsianej (możemy ją przygotować sami mieląc płatki owsiane)

- pół łyżeczki proszku do pieczenia

- pół łyżeczki sody oczyszczonej

- szczypta soli

- łyżeczka przyprawy piernikowej / cynamonu

- dodatkowo kawałki gorzkiej czekolady

 

krem

- 80g serka ricotta / opcjonalnie mascarpone

- 50g kremowego masła orzechowego

- 15g miodu

 

sposób przygotowania:

muffiny / babeczki

Puree z dyni możemy przygotwać

  1. samemu – (dynię kroimy na małe kawałki, pozbywamy się pestek i miąższu, pieczemy 40 min w 180 stopniach.
    Po upieczeniu pozbywamy się skórki i blendujemy).
  2. kupić gotowe – fajnie sprawdzają się słoiczki dla dzieci.

W jednym naczyniu blendujemy składniki mokre, a w drugim mieszamy składniki suche. Zawartość obu naczyń łączymy ze sobą, dodajemy garść poszatkowanej czekolady i dokładnie mieszamy.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Powstałą masę przekładamy do foremek ok ¾ wysokości i pieczemy przez około 25 min ( do suchego patyczka)

krem

Składniki miksujemy ze sobą do połączenia.
Nakładamy bezpośrednio na wystudzone muffiny.

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%