BABECZKI / MUFFINKI RESSE`s
Muffinki na 8 szt
- 130g puree z dyni
- 40g miodu lub syropu z agawy
- 60g rozpuszczonego oleju kokosowego
- 1 jajko rozmiaru L
- 55g mąki owsianej (możemy ją przygotować sami mieląc płatki owsiane)
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- pół łyżeczki sody oczyszczonej
- szczypta soli
- łyżeczka przyprawy piernikowej / cynamonu
- dodatkowo kawałki gorzkiej czekolady
krem
- 80g serka ricotta / opcjonalnie mascarpone
- 50g kremowego masła orzechowego
- 15g miodu
sposób przygotowania:
muffiny / babeczki
Puree z dyni możemy przygotwać
W jednym naczyniu blendujemy składniki mokre, a w drugim mieszamy składniki suche. Zawartość obu naczyń łączymy ze sobą, dodajemy garść poszatkowanej czekolady i dokładnie mieszamy.
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Powstałą masę przekładamy do foremek ok ¾ wysokości i pieczemy przez około 25 min ( do suchego patyczka)
krem
Składniki miksujemy ze sobą do połączenia.
Nakładamy bezpośrednio na wystudzone muffiny.
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz