Zupa paprykowa z aromatycznymi grzankami - przelom.pl
Zamknij

Zupa paprykowa z aromatycznymi grzankami

18:00, 23.05.2020 Ewa Solak
Skomentuj Zupa paprykowa będzie świetnie smakować zarówno na obiad, jak i na kolację Zupa paprykowa będzie świetnie smakować zarówno na obiad, jak i na kolację

Jeśli macie ochotę na pyszne danie, powinniście wypróbować ten przepis. Świetnie się sprawdza zarówno na obiad, jak i na kolację.

Składniki:
4 czerwone papryki (można dodać 2 łyżeczki gotowej pasty paprykowej ze słoiczka)

1 szklanka sosu pomidorowego typu passata (zamiennie puszka pomidorów lub 3 świeże pomidory)

1 cebula

3 ząbki czosnku

1,5 l bulionu wołowo - drobiowego (lub warzywnego wg. uznania)

oliwa z oliwek

grzanki (najlepiej z weki lub bułki podsmażone z czosnkiem niedźwiedzim, bazylią i oregano i lekko posolone)

natka pietruszki

ser parmezan lub inny ser tarty

Gotujemy rosół wołowo - drobiowy z warzywami. Na patelni podsmażamy na oliwie posiekaną cebulę oraz czosnek i dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy, aż będzie miękka. Z ostudzonego bulionu wyjmujemy mięso i warzywa, zostawiając te, które lubimy. Dodajemy tam podsmażoną paprykę z cebulą oraz czosnkiem i miksujemy. Zupę przelewamy do miseczek, dodajemy przygotowane wcześniej grzanki i posypujemy startym parmezanem. Na koniec ozdabiamy natką pietruszki. Smacznego!

 

(Ewa Solak)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitterTwitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

0%