Jeśli macie ochotę na pyszne danie, powinniście wypróbować ten przepis. Świetnie się sprawdza zarówno na obiad, jak i na kolację.
Składniki:
4 czerwone papryki (można dodać 2 łyżeczki gotowej pasty paprykowej ze słoiczka)
1 szklanka sosu pomidorowego typu passata (zamiennie puszka pomidorów lub 3 świeże pomidory)
1 cebula
3 ząbki czosnku
1,5 l bulionu wołowo - drobiowego (lub warzywnego wg. uznania)
oliwa z oliwek
grzanki (najlepiej z weki lub bułki podsmażone z czosnkiem niedźwiedzim, bazylią i oregano i lekko posolone)
natka pietruszki
ser parmezan lub inny ser tarty
Gotujemy rosół wołowo - drobiowy z warzywami. Na patelni podsmażamy na oliwie posiekaną cebulę oraz czosnek i dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Dusimy, aż będzie miękka. Z ostudzonego bulionu wyjmujemy mięso i warzywa, zostawiając te, które lubimy. Dodajemy tam podsmażoną paprykę z cebulą oraz czosnkiem i miksujemy. Zupę przelewamy do miseczek, dodajemy przygotowane wcześniej grzanki i posypujemy startym parmezanem. Na koniec ozdabiamy natką pietruszki. Smacznego!
10.04.2025
ŁAZIENKI, gładzie, sufity podwieszane, Tel. 692-60...
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz