Klopsiki w sosie pomidorowym to świetna potrawa nie tylko na obiad. Doskonale sprawdzają się zarówno z kaszą czy ryżem.
Jeśli ktoś lubi konkretne, ostre smaki, może wykorzystać samą wołowinę. Ci, którzy wolą łagodniejsze mięso, mogą przygotować klopsy z wieprzowiny czy nawet drobiu.
Klopsiki
Składniki:
0,5 kg mielonego mięsa wołowego
0,5 kg mielonego mięsa wieprzowego
1 jajko
3 ząbki czosnku
sól, pieprz, mielona papryka
6 łyżek bułki tartej
Mięso dokładnie mieszkamy z przyprawami oraz bułką tartą i jajkiem. Formujemy kulki i obsmażamy je lekko na patelni z rozgrzanym olejem.
Sos pomidorowy
Składniki:
2 szklanki bulionu
1 butelka sosu typu passata
papryka mielona, sól, pieprz, czosnek
Do większego garnka wlewamy gotowy bulion, podgrzewamy. Wlewamy sos pomidorowy i dorzucamy przyprawy. Do sosu wrzucamy klopsiki i dusimy ok. 1 godziny. Podajemy z ryżem lub kaszą. Smacznego!
14.11.2024
ODSTĄPIĘ dobrze prosperujący Sklep Odzieżowy - Chr...
08.11.2024
WYCINKA drzew, karczowanie, zrębkowanie. Minikopar...
08.11.2024
DREWNO opałowe, zrębki. Transport. Tel. 572-632-99...
05.11.2024
ZATRUDNIĘ od zaraz pracownika fizycznego do pracy ...
01.11.2024
GABINET Psychologiczno - Terapeutyczny PRYZMAT Kat...
29.10.2024
ZATRUDNIĘ pracownika fizycznego do układania kostk...
17.09.2024
ŚLUSARZY, spawaczy, montażystów, praca na warsztac...
Adaś Niezgódka15:10, 16.05.2020
0 0
Bardzo oryginalne danie.
Klopsiki z kaszą.
Poleca Przełom. 15:10, 16.05.2020
Sina Kapusta17:02, 16.05.2020
0 0
do tego pasuje jakaś surówka. najlepiej z kapusty. sinej 17:02, 16.05.2020