Pasztet z wątróbki z jabłkiem bez pieczenia - przelom.pl
Zamknij

Pasztet z wątróbki z jabłkiem bez pieczenia

07:00, 14.01.2024
Skomentuj

To jest przepis na szybką i smaczną przekąskę. Pod warunkiem, że lubicie wątróbkę.

Składniki:
- 400 g wątróbki drobiowej
- 1 czerwona cebula
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu
- 2 łyżeczki majeranku
- 2 łyżki masła


Wątróbkę kroimy na niewielkie kawałki, cebulę siekamy. Jabłko ścieramy na tarce. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Dodajemy jabłko, doprawiając solą i pieprzem. Podsmażamy chwilę i dodajemy wątróbkę. Smażymy kilka minut, aż zmięknie.

Dodajemy majeranek i masło. Miksujemy na gładką masę. Podajemy z krakersami, pieczywem lub papryką.

(Agnieszka Filipowicz)

Co sądzisz na ten temat?

podoba mi się 0
nie podoba mi się 0
śmieszne 0
szokujące 0
przykre 0
wkurzające 0
facebookFacebook
twitter
wykopWykop
komentarzeKomentarze

komentarz(0)

Brak komentarza, Twój może być pierwszy.

Dodaj komentarz

OGŁOSZENIA PROMOWANE

0%