Warto wypróbować sprawdzonej receptury na pyszne faworki, zwane także chrustem. Smakują nie tylko w tłusty czwartek.
FAWORKISkładniki
Przygotowanie
Zagnieść ciasto ze wszystkich powyższych składników. Wyrobione ciasto rozwałkować na cienki placek. Następnie wyciąć paski i w każdym z nich zrobić nacięcie. Przewlec końcówkę paska przez nacięcie, żeby uformować faworek.
Faworki smażyć na rozgrzanym oleju lub smalcu na kolor rumiany (około minuty na każdą stronę). Po usmażeniu przełożyć je na talerz i posypać cukrem pudrem.
Przeczytaj również:
Klub sportowy chce wyjaśnień w sprawie podziału dotacji
Szykuje się strajk w Polregio i paraliż w ruchu pociągów
Tłusty czwartek już jutro. Polecamy przepis na pyszne domowe pączki
24.04.2025
WIELOLETNIE doświadczenie, kompleksowe wykonanie i...
22.04.2025
DREWNO opałowe, kominkowe, zrębki, Tel. 572-632-99...
22.04.2025
WYCINKA drzew, zrębkowanie, mulczowanie, Tel. 572-...
0 0
O pączuszkach piszecie, a pod artykułem sponsorowanym "Energia przyszłości dla Chrzanowa" komentarze zablokowane? Czytelnikom odbieracie prawo głosu? Powinniście grzmieć, że takich inwestycji nam nie potrzeba, a Wy nam tu o pączkach bzdety wypisujecie. Odblokujcie możliwość komentowania, to się dowiecie, co o tym mieszkańcy myślą. I tyle w temacie.
Użytkowniku, pamiętaj, że w Internecie nie jesteś anonimowy. Ponosisz odpowiedzialność za treści zamieszczane na portalu przelom.pl. Dodanie opinii jest równoznaczne z akceptacją Regulaminu portalu. Jeśli zauważyłeś, że któraś opinia łamie prawo lub dobry obyczaj - powiadom nas [email protected] lub użyj przycisku Zgłoś komentarz