Jeśli macie ochotę na porządną porcję pysznego mięsa, powinniście wypróbować nasz przepis. Jest naprawdę prosty, a danie bardzo smaczne.
Składniki:
1 kg schabu bez kości
1 szklanka oliwy z oliwek
2 roztarte ząbki czosnku
sól, pieprz, jałowiec, majeranek, papryka czerwona ostra
Oliwę wlewamy do miski i wrzucamy przyprawy. Mięso dokładnie obtaczamy w zaprawie i odkładamy na noc do lodówki.
Wyjmujemy i przekładamy do brytfanny dodając sos. Pieczemy ok. 1,5 h w temperaturze 190 stopni. Mięso można pokroić w plasterki i podawać do obiadu z powstałym sosem. Można również zjeść na kanapce.
22.06.2025
ALTANY, tarasy, wiaty garażowe, pergole, różnego r...
Życie Polaków i Żydów wzajemnie się przenikało
Jest nawet taka fajna książka: "Strzeż się żydów i bolszewików"
Normalny
06:45, 2025-07-09
Życie Polaków i Żydów wzajemnie się przenikało
"(...) drzwi były zamknięte w obawie przed żydami (...)" J20,19.
Zupa
02:26, 2025-07-09
Plantacja konopi indyjskich w Chrzanowie
to ten z wojska polskiego co policja kogos zawijala ?
Kamil płock
19:36, 2025-07-08
Tak miało wyglądać Centrum Kultury w Alwerni
jak żeśta zbojkotowali, to znaczy żeśta wybrali. Tu pani Burmistrz ma rację.
Kera
18:45, 2025-07-08
Brak komentarza, Twój może być pierwszy.
Dodaj komentarz